LNSO «Koncertsarunās ar Goran Gora» – Mocarta populārā 40. simfonija

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LNSO cikla «#Koncertsarunas ar Goran Gora» koncertos sevišķi gaidām visus tos, kas simfoniskās mūzikas koncertiem līdz šim gājuši ar līkumu un vairījušies no Lielās ģildes. Te nu mēs sakām – droši nāciet, mēs jūs sirsnīgi gaidām! Nav vajadzīgs vakartērps, nav jābaidās par nepareizu uzvedību – ir vienkārši jāļaujas saistošam stāstījumam par komponistu un lieliskai mūzikai, kas seko šim stāstījumam. Par mūziku šajos koncertos stāsta dziesminieks Goran Gora. Ar satura noformējumu viņam palīdz dramaturģe Justīne Kļava.

Cikla noslēguma koncertā 5. aprīlī programmā būs zviedru mūsdienu komponista Andersa Hillborga košais, teatrālais Klarnetkoncerts Peacock Tales ar Annas Gāganes solo un Volfganga Amadeja Mocarta populārā Simfonija solminorā KV 550, ko pazīstam arī kā 40. simfoniju.

Zviedru mūsdienu komponists Anderss Hillborgs ir pārsteigumu meistars, un viņa Klarnetkoncerts Peacock Tales ir muzikāla izrāde, kur jaunajai klarnetistei Annai Gāganei būs iespēja parādīt gan mūziķes, gan aktrises talantu, iejūtoties pāva lomā, uzstājoties ar masku un mazliet arī dejojot.

Anna Gāgane saka: «LNSO ir pirmais profesionālais simfoniskais orķestris, kurā esmu spēlējusi. Toreiz pat sapņos nerādījās, ka stāvēšu orķestra priekšā, turklāt atskaņojot skaņdarbu, kas ir tik liels pārbaudījums. Hillborga koncerts ir viens no nedaudzajiem laikmetīgajiem klarnetkoncertiem, kas parāda tik plašas šī instrumenta tehniskās iespējas un prasa no atskaņotāja lielu uzdrīkstēšanos. Tāpēc vēl jo vairāk priecājos, ka klausītājus varēšu aizraut kopā ar tik azartisku orķestri.»

Foto: Publicitātes foto

Klarnetiste Anna Gāgane guvusi panākumus vairākos starptautiskos konkursos, un iespēja uzstāties ar LNSO viņai ir speciālbalva par spožu sniegumu Jurjānu Andreja VI starptautiskajā koka pūšaminstrumentu konkursā, kurā Anna ieguva II vietu un kļuva par LNSO favorīti.

Jaunā mūziķe patlaban studē pie viena no labākajiem pasaules klarnetistiem Fransuā Bendas. Daudzos pasaules orķestros viņa muzicējusi kopā ar starptautiski atzītiem diriģentiem, kuru skaitā ir Nēme Jervi, Pāvo Jervi, Mario Venzago, Simona Janga u. c

Savukārt no klasiskām vērtībām uzmanības lokā 5. aprīlī būs Volfganga Amadeja Mocarta populārā Simfonija solminorā, ko esam paraduši saukt par četrdesmito un kuras sākumtaktis vēl pirms samērā nedaudziem gadiem bija iecienīts mobilo tālruņu zvana signāls. Šo klasiskās mūzikas hitu šoreiz dzirdēsim diriģenta ceļu nesen sākušā Kārļa Kundrāta interpretācijā.

Foto: Publicitātes foto

Kārlis Kundrāts ir jauneklis ar plašu apvārsni, fundamentālām zināšanām un karstu vēlmi kļūt par izcilu skaņumākslas kalpotāju. Par pamatnodarbošanos viņš izvēlējies diriģenta arodu, taču ir prasmīgs arī kā vokālās un instrumentālās mūzikas izpildītājs. Dzied senās mūzikas vokālajā ansamblī Ars Antiqua Riga un kamerkorī Ave Sol. Piedalās programmās ar Valsts akadēmisko kori «Latvija» un Latvijas Radio kori. Kopš 2015. gada Rīgas Operetes teātra koncertmeistars un asistentdiriģents, no 2016. gada «Rīgas kamerorķestra» diriģents. Vada arī vairākus mūzikas skolu orķestrus.

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīze kasēs un mājas lapā

Biļešu cena: 10€

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu