Dermatoloģe Lauma Valeine iesaka, kā apstādināt bioloģisko pulksteni ar brīnumlīdzekli no dabas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai zināji, ka dabā efektīvākais antioksidants, ar milzu potenciālu šūnu atjaunošanā, ir atrodams mikroaļģēs? Pasaulē dēvēts par «antioksidantu karali» un «brīnumlīdzekli pret itin visu, sākot no grumbām līdz pat demencei, un vecuma izraisītam redzes zudumam» - astaksantīns pēc savas iedarbības ir atzīts 65 reizes spēcīgāks par C vitamīnu, 14 reizes - par E vitamīnu, un 54 reizes - par beta-karotīnu.

Lai uzzinātu vairāk par šo superantioksidantu un izprastu astaksantīna spēju aizkavēt organisma novecošanos, vērsāmies pie profesionāļa - dermatoloģes Laumas Valeines.

Cik sen ir atklāta astaksantīna jaudīgā iedarbība?

Pirmo reizi astaksantīns tika minēts 1940. gadā, lai gan lielā daļā Āzijas, tajā skaitā ilgdzīvotāju zemē Japānā, tas ir zināms jau sen. Kopš 2011. gada, kad Opra Vinfrija savā sarunu šovā šo brīnumu darīja zināmu plašākai publikai, interese par astaksantīnu ir augusi neticamā ātrumā. Par brīnumlīdzekli to sauc arī slavenības un profesionālās virsotnes sasnieguši sportisti.

Ko sniedz astaksantīns?

Astaksatīna vērtīgajai iedarbībai robežu nav. Primārais – organisma atjaunošanās šūnu līmenī. Šis dabā spēcīgākais un tīrākais antioksidants nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, mazina nogurumu un nespēku, uzlabo fizisko izturību, jo veicina tauku kā izejvielas izmantošanu un mazina pienskābes izdalīšanos, palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu, līdzsvaro imūnsistēmas darbu, jo veicina imūnšūnu aktivitāti, hronisku slimību – astmas vai alerģiju gadījumā – mazina pārāk augsto imūnsistēmas aktivitāti veicina normālu nervu sistēmas darbību, sekmē normālas psihiskās funkcijas, saglabā sirds veselību un mazina infarkta risku, jo palīdz nodrošināt normālu homocisteīna vielmaiņu, mazina tauku uzkrāšanos aknās, uzlabo redzi, tajā skaitā neārstētu tuvredzību un tālredzību, atvieglo acu noguruma simptomus, uzlabo kapilāro asinsriti, pasargājot smadzeņu audus, senioriem uzlabo prāta spējas un psihomotorās funkcijas, mazina aizmāršību. Alcheimera slimības gadījumā asinīs mazina beta-amiloīdu, kas bloķē skābekļa piegādi smadzeņu audiem, paaugstina «labā» holesterīna līmeni. Un saraksts nebeidzas.

Un kāda ir tā ietekme uz ādas veselību?

Paskaidrošu, mikroaļģes Haematococcus Pluvialis bagātīgi izstrādā astaksantīnu. Tas ir veids, kā tās spēj saglabāties, pasargājot aļģu šūnu DNS no kaitīgā UV starojuma un brīvajiem radikāļiem. Tas nozīmē, ka lietojot astaksatīnu, āda tiek pasargāta no brīvajiem radikāļiem visos tās slāņos, un tiek palēnināts ādas novecošanās process. Turklāt astaksantīns aizsargā ādu no kaitīgajiem saules UV stariem, kā arī uzlabo ādas elasticitāti un novērš grumbu veidošanos.

Vai mēs varam uzņemt astaksantīnu ar uzturu?

Teorētiski varam, taču tas nebūs no pirmavota un nepieciešamā daudzumā tas būs komplicēti, iespējams, pat veselībai nerekomendējami. Astaksantīnu satur atklātos ūdeņos auguši laši, kas barojas no mikroaļģēm Haematococcus Pluvialis. Arī krili, garneles, krabji un flamingo. Starp citu, tieši šis astaksantīna rozā pigments iekrāso minētās radības sārtajā tonī.

Jūsu ieteikums, kā labāk uzņemt astaksantīnu!

Ir svarīgi, lai tas būtu 100% dabiskais, nevis mākslīgi radīts sintētiskais astaksantīns. Neapstrīdama ir pasaules tendence, sākt laikus rūpēties par kvalitatīvu ilgdzīvi. Man pieņemams ir anti-aging risinājums, ko izstrādājis vietējais farmācijas zīmols LYL love your life®, rekomendējot dabisko astaksatīnu uzņemt iekšķīgi ar kapsulām un ārīgi – lietojot dermokosmētiku. LYL ASTAXANthin pretnovecošanās kompleksā ir 4 produkti – uztura bagātinātājs LYL ASTAXANthin, kur viens iepakojums jeb 30 kapsulas pietiekam veselam mēnesim, krēms sejas ādai LYL ASTAXANthin Age-Defying Antioxidant Crème, krēms acu zonai LYL ASTAXANthin Intense Antioxidant Eye Crème un LYL ASTAXANthin Antioxidant Hand Treatment krēms-maska roku ādai.

Foto: Publicitātes foto

LYL ASTAXANthin kosmētikas efektivitāte pierādīta dermatoloģiskos testos - gan sievietēm, gan vīriešiem 97% tika konstatēts sejas ādas liftings, par 82% dziļāka ādas mitrināšana un samazinājās smalkās grumbiņas par 64%. Uzlabojas ādas vispārējais stāvoklis, tā kļuva tvirtāka un elastīgāka, izlīdzinās virspusējās krunciņas un vidēji dziļās krunciņas kļūst nemanāmākas. Novērota arī labvēlīga iedarbība cilvēkiem ar ādas apsārtumu un pigmentāciju. Roku krēms nodrošina ādas aizsardzību pret novecošanos, ārstē mikrotraumas, mazina pigmentācijas plankumus, kā arī tonizē roku ādu. Krēms ātri iesūcas ādā un veido dabisku aizsargslāni.

Foto: Publicitātes foto

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu