10 triki, ar kuriem garlaicība pazudīs nemanot

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no dzīves sūrajām patiesībām ir šāda – bieži vien Tev ir simts un viens pienākums, ar kuru grūti tikt galā, bet citreiz, tieši otrādi, nākas saskarties ar tādu garlaicību, ka nu nekādi nesaproti, ko lai iesāk ar savu brīvo laiku. Lai Tev vairs nebūtu jāgarlaikojas, mēs, aizdevējs Vivus.lv, esam sagatavojuši sarakstu ar desmit darbībām, kuras veicot, garlaicība pazudīs nemanot un būsi ieguvis kādu labumu!

Aizdevējs Vivus.lv

Foto: Publicitātes foto

Dodies nelielā skrējienā

Vai zini, kāpēc tik daudzi cilvēki pievēršas tieši skriešanai, ja ir taču tik daudzi citi sporta veidi? Iemesli patiesībā ir ļoti dažādi – sākot ar to, ka skriešana prasa pavisam nelielus ieguldījumus (Tev jāiegādājas vien piemēroti apavi un treniņtērps) un beidzot ar to, ka skriet iespējams praktiski jebkur – trenažieru zālē, apkārt kvartālam vai netālu esošajā mežā. Taču vai esi dzirdējis par laimes hormonu jeb endorfīnu? Nodarbojoties ar skriešanu, Tavā ķermenī sāk izdalīties šī īpašā viela, ievērojami paaugstinot laimes sajūtu. Un, protams, neaizmirsīsim par priekšrocībām, ko skriešana dod Tavam ķermenim – sākot ar asinsvadu veselības uzlabošanu un beidzot ar ķermeņa dziļās muskulatūras nostiprināšanu.

Klausies podkāstus

Vai pašreizējās iemīļoto dziesmu plejlistes apnikušas, bet jaunu mūziku klausīties nevēlies? Ir alternatīva – sāc klausīties podkāstus, reizēm sauktus arī par aplādēm! Ja par podkāstiem vēl neko neesi dzirdējis, paskaidrosim – tie ir audio ieraksti, kuros dažādi nozaru eksperti, entuziasti un citas personas apspriež un analizē dažādas tēmas, sākot ar, piemēram, astrofiziku un beidzot ar kulināriju. Podkāsti pēdējā laikā kļuvuši ļoti populāri, tāpēc Tu noteikti atradīsi tieši savām interesēm piemērotu aplādi. Un vēl – tiem parasti ir vairākas sērijas, līdz ar to, atrodot Tev interesējošu aplādi, ar garlaicību nebūs jācīnās ilgu laiku!

Foto: Publicitātes foto

Sakārto un uzpos māju

Garlaicības mirkļos bieži vien grūti atrast motivāciju kādām fiziskām darbībām, taču mājas sakopšanai vajadzētu būt izņēmumam, jo, lai gan šī darbība reizēm var aizņemt pat vairākas stundas, gala rezultāts visu laiku būs Tavā acu priekšā. Un kuram gan nepatīk tīra un sakārtota māja, vai ne? Ja esi nolēmis veikt šo soli, pirmkārt, sāc ar kārtošanas darbiem, un kad tas izdarīts, ķeries klāt putekļu tīrīšanai un logu mazgāšanai, bet beidz ar grīdas segumu tīrīšanu, sūkšanu un mazgāšanu. Kad viss būs paveikts, noteikti gribēsi uzsist sev uz pleca!

Nodarbojies ar meditāciju

Meditācija ir lielisks veids, kā «izvēdināt» galvu īsā laika periodā. Un, lai gan virknei cilvēku šķiet, ka, lai sāktu ar to nodarboties, nepieciešams uzmeklēt meditācijas centru, tā nebūt nav – arī internetā, piemēram, YouTube, iespējams atrast tūkstošiem video, kuros pieredzējuši meditācijas speciālisti vienkāršā valodā izskaidro, kādi ir tās pamatprincipi un parāda, kā to veikt. Līdz ar to atruna, ka Tu par meditāciju neko nezini un Tev nav laika un naudas, lai dotos uz meditācijas centru, nederēs.

Foto: Publicitātes foto

Sāc rakstīt dienasgrāmatu (vai grāmatu)

Dienasgrāmata ir lielisks veids, kā relaksēties pēc garas darba dienas, taču ar dienasgrāmatas rakstīšanu vari nodarboties arī brīžos, kad Tevi nomāc garlaicība. Bet varbūt skolā skolotāja Tevi slavēja par augstvērtīgiem domrakstiem un pārspriedumiem, un Tev jau kādu laikā galvā kuļas domas par kādu bestsellera jeb dižpārdokļa cienīgu sižetu? Tādā gadījumā vari mēģināt uzrakstīt grāmatu. Izklausās pārlieku grūti vai ambiciozi? Met šīs domas pie malas, jo, pat ja grāmatu nekur nepublicēsi, vienmēr varēsi lepoties par to, ka esi radījis ko paliekošu.

Apgūsti jaunu valodu

Lai gan jaunas valodas apgūšana nav pāris stundu, dienu vai nedēļu jautājums, garlaicības mirkļi ir ļoti piemēroti, lai sāktu mācītos jaunu valodu – ļoti iespējams, ka Tev šis process iepatiksies, un jau pēc dažiem mēnešiem spēsi sarunāties vēl vienā valodā. Turklāt, pateicoties modernajām tehnoloģijām, valodu apguve ir kļuvusi pavisam vienkārša – internets ir pārpildīts ar dažādām aplikācijām, kurās ērtā un interaktīvi pievilcīgā veidā iespējams apgūt jaunas valodas. Lejupielādē kādu no tām, un, kad Tev paliek garlaicīgi – sāc mācīties!

Foto: Publicitātes foto

Pazvani draugam, ar kuru sen neesi sazinājies

Katram no mums ir draugs vai paziņa, ar kuru mūs saista neaizmirstamas atmiņas, taču pēc «pieaugušo dzīves» sākšanās vai kādu citu apstākļu ietekmē iepriekš tik ciešās saites pārtrūkušas. Brīžos, kad Tev paliek garlaicīgi, pazvani kādam no viņiem – sākotnēji saruna var būt visai neveikla, taču pēcāk noteikti būsi iepriecināts. Un iepriecinājis arī draugu!

Piepelnies, strādājot mājās

Kāpēc gan brīvo laiku, kurā garlaikojies, neizmantot, lai papildinātu savu maciņu? Iespējas mūsdienās ir daudz un dažādas – sākot ar dažādu rakstu rakstīšanu un beidzot ar rokdarbu darināšanu. Tev atliek vien saprast, kas Tev padodas un interesē, un iegādāties nepieciešamās izejvielas un rīkus. Ar šo metodi vari nošaut divus zaķus vienlaicīgi – garlaicība pazudīs nemanot, kā arī varēsi iegūt papildu ienākumus. Un, kas zina – varbūt pēc kāda laika Tavs hobijs kļūs par galveno peļņas avotu?

Foto: Publicitātes foto

Pagatavo kādu gardu ēdienu

Kuram gan negaršo labi paēst, vai ne? Taču maltīte ir vēl gardāka, ja to esi pagatavojis pats. Tāpēc nākamreiz, kad jūties garlaikots, paņem omītes pavārgrāmatu, atrodi recepti internetā vai arī improvizē, lai radītu ko garšīgu. Vēlies iebilst, ka ēdiena gatavošana nav Tava stiprā puse, un viss, ko māki, ir vien olu uzvārīšana vai kartupeļu uzcepšana? Jo labāk – laiks iemācīties ko jaunu, jo tas vienmēr sniedz dubultu prieku!

Izšķiro savu drēbju skapi

Drēbju skapis ir viena no tām vietām mājā, kas pavisam nemanot piepildās ar lietām, kas galu galā Tev nemaz nav nepieciešamas vai tiek izmantotas gaužām reti. Un tas rada apburto loku – lai gan skapis bezmaz lūzt no pārpilnības, Tev šķiet, ka mugurā nav ko uzvilkt, kā rezultātā dodies pēc jauna apģērbu papildinājuma. Taču šādos brīžos jādara pretējais, proti, visas drēbes, ko pēdējā laikā neesi izmantojis, saliec kastē vai maisā, un nodod kādai no labdarības iestādēm. Ieguvējs būsi gan Tu, jo skapī atradīsies tikai tās drēbes, kuras reāli valkā, gan tiem cilvēkiem, kuriem drēbes tiks nodotas. Un kas gan var būt labāka sajūta par izpalīdzēšanu citiem, vai ne?

Nākamreiz, kad Tevi nomāc garlaicība, veic kādu no šīm Vivus.lv piedāvātajām darbībām, lai no tās momentā atbrīvotos un pie reizes paveikto ko noderīgu – pēcāk noteikti būsi sev pateicīgs!

www.vivus.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu