Kā mājdzīvnieka šķirne ietekmē viņa ēdināšanas vajadzības

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Suns ir īsts suns, un kaķis ir īsts kaķis, vai ne? Ne gluži. Gandrīz 50 gadu ilgo pētījumu laikā un sadarbībā ar veterinārārstiem un mājdzīvnieku audzētājiem uzņēmumā Royal Canin ir atklātas vairāk nekā 25 suņu un kaķu šķirnes ar atšķirīgām ēdināšanas vajadzībām, ko nosaka fizioloģijas un uzvedības atšķirības.

Suns ir īsts suns, un kaķis ir īsts kaķis, vai ne? Ne gluži. Īpaši tad, kad runa ir par barību. Lielākā daļa īpašnieku zina, ka suņiem un kaķiem atkarībā no vecuma, auguma lieluma un veselības stāvokļa ir atšķirīgas ēdināšanas vajadzības. Kaķēnam jāēd kaķēnu barība, pieaugušam sunim jāēd pieaugušo suņu barība, mazo šķirņu suņiem ir nosliece patērēt vairāk enerģijas nekā lielāko šķirņu suņiem un tā tālāk, tomēr daudzi mājdzīvnieku īpašnieki nezina, cik būtiska visvairāk piemērotās barības piemeklēšanā ir mājdzīvnieka šķirne. Gandrīz 50 gadu ilgo pētījumu laikā un sadarbībā ar veterinārārstiem un mājdzīvnieku audzētājiem uzņēmumā Royal Canin ir atklātas vairāk nekā 25 suņu un kaķu šķirnes ar atšķirīgām ēdināšanas vajadzībām, ko nosaka fizioloģijas un uzvedības atšķirības.

Zinātne runā tad, kad mājdzīvnieki to nespēj

Lūk, kas jāzina par dažām šķirnēm, kuras barojam

Suņi

Foto: Publicitātes foto

Labradoras retrīveri

Lēnākai ēšanai: virtuļu formas barības granulas šiem ātrēdājiem liek lēnāk košļāt.

Ķermeņa masas kontrolei: ģenētisko īpatnību dēļ Labradoras šķirnes suņiem ļoti patīk ēst. Veselīgās ēstgribas dēļ mūsdienās dzīvniekiem ir iespējama pārmērīga ķermeņa masas palielināšanās, tādēļ ir nepieciešama tāda barība, kas ļautu kontrolēt ķermeņa masu un uzņemto kaloriju daudzumu.

Foto: Publicitātes foto

Jorkšīras terjeri

Īss purns: saīsinātajam purniņam ar līdzeno zobu sakodienu palīdz noapaļotas kvadrātveida teksturētas barības granulas, kas ar košļāšanas starpniecību stiprina zobu veselību.

Kažoka veselībai: šie suņi ir pazīstami ar nepārtraukti augošo un dabiski mīksto kažoku, tādēļ viņu barības sastāvi ir bagātināti ar omega-3 taukskābēm (EPS un DHS), omega-6 taukskābēm un biotīnu, kas palīdz stiprināt garā kažoka veselību.

Pievilcība: šiem ēšanā izvēlīgajiem suņiem ir nepieciešams barības sastāvs ar spēcīgāku aromātu un garšu.

Kaķi

Foto: Publicitātes foto

Meinkūni

Īpaši pielāgoti lieliem žokļiem: lielajiem žokļiem, kas pēc formas atgādina sērkociņu kārbiņu, nepieciešami īpaša lieluma barības granulas, lai veicinātu košļāšanu.

Locītavu veselībai: tā kā šie ir lielākie un smagākie tīršķirnes kaķi, to lielais augums var noslogot locītavas. Saglabāt locītavu veselību var palīdzēt noteiktas barības vielas, piemēram, EPS un DHS, barības sastāvā.

Foto: Publicitātes foto

Siāmas kaķi

Pielāgoti garajiem Siāmas kaķu žokļiem: virtuļu formas barības granulas ir izstrādātas, lai tās Siāmas kaķiem būtu vieglāk satveramas, veicinātu graušanu un palēninātu ēšanu.

Muskuļu veselībai: garajam, elegantajam un muskuļotajam ķermenim ir nepieciešamas viegli sagremojamas un ļoti kvalitatīvas olbaltumvielas un barībai pievienots l-karnitīns, kas stimulē taukvielu metabolismu.

Piecas pasaulē populārākās suņu un kaķu šķirnes:

Suņi

1. Vācu aitusuņi

2. Labradoras retrīveri

3. Čivavas

4. Jorkšīras terjeri

5. Zeltainaie retrīveri

Kaķi

1. Persijas kaķi

2. Meinkūni

3. Britu īsspalvainie kaķi

4. Siāmas kaķi

5. Regdoli

Pasaulē ir 344 atzītas suņu šķirnes un 63 kaķu šķirnes*

VESELĪGAS SUŅU UN KAĶU BARĪBAS EKSPERTS

* Starptautiskā Kinoloģijas federācija (FCI) un Starptautiskā Kaķu audzētāju asociācija (TICA)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu