Kā izvēlēties sev piemērotāko putekļusūcēju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Putekļusūcējs kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu teju ikvienā mājsaimniecībā, bet kā izvēlēties savam mājoklim piemērotāko ierīci? Kāds putekļusūcējs nepieciešams, ja mājās ir dzīvnieki, un kāds – ja māju uzkopjat katru dienu? Sadarbībā ar sadzīves tehnikas ražotāju Electrolux izveidojām ceļvedi, kas noderēs, dodoties jauna putekļusūcēja meklējumos.

Cik bieži uzkopjat māju?

Mājas uzkopšanas paradumi mēdz atšķirties – kāds putekļus sūc reizi nedēļā, cits to dara katru dienu un mājas uzkopšanu sauc par meditāciju. Izrādās, ka tas, cik bieži tīrām māju, nosaka arī to, kādu putekļusūcēju ieteicams izvēlēties.

Ja māju nepieciešams uzkopt katru dienu, piemērots būs bezvadu putekļusūcējs – tas ir pietiekami kompakts, vienmēr pa rokai, turklāt putekļsūcēja dizains liks to nevis nogrūst malā mājas tumšākajā stūrī, bet izcelt kā vienu no interjera elementiem mājoklī. Laba alternatīva bezvadu putekļsūcējam ir arī putekļsūcējs robots, kas mājokļa uzkopšanas darbus paveic jūsu vietā – ar īpaši radītu mobilo lietotni iespējams ne tikai izveidot tīrīšanas grafiku, bet arī vadīt robota darbību, ja neesat mājās.

Ja putekļus sūcat katru dienu, pievērsiet uzmanību arī ierīces ergonomikai – izvēlieties ierīci, ar kuru var viegli manevrēt un pēc iespējas atvieglot mājas uzkopšanas procesu. Pievērsiet uzmanību, vai putekļsūcēja galviņa griežas 180 grādu leņķī, ļaujot piekļūt grūti aizsniedzamām vietām, kā arī ērti apbraucot mēbeles. Tāpat noderīga būs arī jaudīga motorizēta birste, kas lieliski no grīdas savāks dzīvnieku spalvas, ēdienu drupačas un citus netīrumus, nemaz nerunājot par uzgaļa apgaismojumu, kas ļauj labi redzēt tīrāmo vietu.

Ja putekļus mēdzat sūkt reizi nedēļā, jums piemērots būs standarta putekļsūcējs ar spēcīgu tīrīšanas jaudu. Nenovērtējiet par zemu arī ierīces manevrētspēju ap stūriem, zem un starp mēbelēm, lai aizsniegtu un iztīrītu arī vissmalkākās putekļu daļiņas. Pievērsiet uzmanību arī ērtam uzgalim, kas ir piemērots dažāda veida virsmām un audumiem.

Jaunākie putekļsūcēju modeļi piedāvā arī ērtu uzgaļa uzglabāšanas vietu, lai tas vienmēr ir pa rokai un pieejams.

Uzkopšanas platība

Plaša dzīvesvieta nozīmē to, ka mājas uzkopšana aizņem lielu daļu brīvā laika. Lielām platībām nepieciešams jaudīgs putekļusūcējs ar īpaši garu strāvas vadu, lai nemitīgi nav jāmaina kontaktspraudnis un jāpārtrauc tīrīšana. Nozīme ir arī putekļu savākšanas rādītājiem – jo tie augstāki, jo arī putekļu sūkšana efektīvāka. Šos rādītājus meklējiet uz energomarķējuma – tie attēloti A-G skalā, kur A atbilst vislabākajai tīrīšanas efektivitātes klasei ar visaugstāko putekļu uzsūkšanas līmeni. Savukārt, ja mājvieta ir neliela, vispirms apdomājiet, cik daudz vietas iespējams atvēlēt pašas ierīces uzglabāšanai. Kompakts risinājums būs bezvadu putekļusūcējs, kurš neaizņem daudz vietas, vai arī putekļusūcējs, ap kuru iespējams nostiprināt cauruli, taupot glabāšanai atvēlēto vietu.

Dažāda veida grīdas

Pievērsiet uzmanību arī tam, kāds grīdas segums ir Jūsu mājoklī – katram piemērots cita veida uzgalis. Ja lielāko daļu grīdas sedz paklājs, vispiemērotākais būs putekļusūcējs ar motorizēto uzgali un rotējošo birsti, jo tas uzbužinās paklāju un palīdzēs no tā atbrīvot putekļus un netīrumus. Savukārt cietie grīdas uzgaļi ar mīkstām birstēm derēs koka grīdām un flīzēm – uzgaļi gan kvalitatīvi veiks savu darbu un atbrīvos grīdu no netīrumiem, gan arī būs saudzīgi pret grīdu un neļaus rasties švīkām un skrāpējumiem.

Ja mājās ir gan paklājs, gan cietā grīdas virsma, kombinējiet uzgaļus - ar tiem būs iespējams iztīrīt jebkura veida grīdas segumu.

Mājdzīvnieki

Mājas uzkopšana var pārvērsties par īstu izaicinājumu, ja mājās ir kaķis, suns vai kāds cits mājas mīlulis! Dzīvnieku spalvas mēdz sagādāt papildu rūpes un raizes ne tikai par grīdām un paklājiem, bet arī mīkstajām mēbelēm. Risinājums optimāliem tīrīšanas rezultātiem ir atbilstošs uzgalis – motorizēts uzgalis ar rotējošu birsti palīdzēs iztīrīt putekļus un mājdzīvnieku spalvas pat no visbiezākajiem paklājiem! Otrs variants ir putekļusūcējs, kam ir ar gaisu darbināms turbo uzgalis – tā darbības princips ir tāds pats kā motorizētajam uzgalim, taču tas ir vairāk atkarīgs no gaisa plūsmas, to nevar izslēgt, nenomainot uzgali, turklāt tas ir arī mazliet skaļāks.

Plašāka informācija:

Plašāka informācija:

Electrolux veido dzīvi labāku, izmainot garšas, aprūpes un labsajūtas pieredzi, padarot dzīvi baudāmāku un ilgtspējīgāku miljoniem cilvēku. Kā vienam no pasaules vadošajiem sadzīves tehnikas ražotājiem it visas mūsu darbības centrā ir patērētājs. Mūsu zīmolu, tostarp Electrolux, AEG, Anova, Frigidaire, Westinghouse un Zanussi, ietvaros ik gadu pārdodam vairāk nekā 60 miljonus produktu mājsaimniecībām un profesionāliem lietotājiem vairāk nekā 150 tirgos. 2016. gadā «Electrolux» ieņēmumi bija 13 miljardi eiro, un uzņēmumā strādāja 55 000 darbinieku.

Plašāka informācija

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu