Jau šo svētdien 11. Latvijas Robotikas čempionāts, jauna disciplīna – droni!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Svētdien, 22. aprīlī, norisināsies jau 11. Latvijas Robotikas čempionāts, kurā, sacenšoties 13 disciplīnās, savas prasmes un pašu konstruētos robotus un dronus demonstrēs vairāki simti dalībnieku no Latvijas, kā arī viesi no ārzemēm.

Pasākuma atklāšana notiks plkst. 10:00 Maltas daudzfunkcionālajā hallē.

Maltas daudzfunkcionālajā hallē

(Skolas ielā 5, Maltā, Rēzeknes novadā) un norisināsies līdz plkst. 17:00.

Pasākuma mērķis ir veicināt jauniešu un sabiedrības interesi par inženierzinātnēm un robotiku, kas ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē. Sacensībās var iepazīt robotikas aizraujošo pusi, satikt vienaudžus, kuri jau ir uzbūvējuši robotus, iepazīties ar entuziastiem un pasniedzējiem, kuri ir gatavi dalīties ar savām zināšanām un prasmēm.

Pirmo reizi Latvijas Robotikas čempionāts tiek organizēts Rēzeknes novadā un pirmo reizi čempionātā ir iekļauta jauna disciplīna - «Drone Racing»

izlidotu šķēršļu trasi

jeb dronu sacensības, kur dalībnieki gan paši būvē dronus, gan arī tos attālināti pilotē, lai lielā ātrumā izlidotu šķēršļu trasi. «Drone racing» ļoti strauji iegūst popularitāti visā pasaulē un Latvijas piloti Eiropas un Pasaules sacensībās regulāri iegūst augstas vietas. Šomēnes Latvijas pārstāvji ieguva 5. vietu IDRA Utrecht Internationals sacensībās Nīderlandē,

IDRA Utrecht Internationals sacensībās Nīderlandē

kas ir vienas no lielākajām komandu sacensībām Eiropā, kurās piedalījās pasaulē ātrākie dronu piloti.

Latvijas Robotikas čempionātā visas dienas garumā notiks priekšsacīkstes, finālsacensības un apbalvošanas ceremonijas sekojošās disciplīnās:

- Mini Sumo (skolēni un pieaugušie)

- Folkrace

- Līnijsekošana (skolēni un pieaugušie)

- iRobot Sumo

- LEGO Sumo

- LEGO Folkrace

- LEGO līnijsekošana

- VEX

- Freestyle

- Drone racing (amatieri un pro)

Pasākuma plāns

Tiešraide būs skatāma

Sacensību vietā interesenti varēs iesaistīties arī izglītojoši – izklaidējošos pasākumos.

Čempionātu organizē Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultāte sadarbībā ar Rēzeknes novada domi. Atbalsta Preiļu robotikas klubs, DKRobotics, Robotu Skola, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, iRobot, TestDevLab, MansRobots, Re:TV, Maltas vidusskola, Lemona Latvija, Tomega, RTU Design Factory, RTU robotikas klubs, Robotiem.lv, RobotNest, MassPortal. Pasākuma tapšanā lielu darbu ir ieguldījuši brīvprātīgie no visas Latvijas un tā apmeklējums ir bez maksas.

Sacensības tiesā un tajā piedalās arī Latvijas robotikas entuziasti, kuri pēdējos gados ir guvuši uzvaras tādās prestižās robotikas sacensībās kā Robotex Igaunijā, RobotChallenge Austrijā un Ķīnā, RoboGames ASV un International Robot Sumo Tournament Japānā, apliecinot Latvijas konkurētspēju pasaules līmenī.

Vairāk informācijas:

www.robotuskola.lv

facebook.com/RobotuSkola

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu