Lai dārzā viss augtu griezdamies!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Kā panākt, lai dārzā krāšņi zied puķes, bagātīgi ražo zemenes un augļu koki, tomēr vienlaikus nekaitējot augsnei ar minerālmēsliem?

Tirgus piedāvā plašu dažādu mēslojumu klāstu, tomēr to lietošana dažkārt noved pie augsnes noplicināšanās un pat dzīvo organismu bojāejas.Viens no labākajiem un lētākajiem mēslojumiem jau vecmāmiņu laikos bija atšķaidīti vistu mēsli – pēc to iestrādāšanas zemē viss tiešām auga griezdamies, tomēr bija risks, ka pārāk stipra šāda mēslojuma koncentrācija augus varēja «apdedzināt». Šodien tāds risks vairs nepastāv, jo tirgū pieejamas Latvijā ražotas vistu mēslu granulas, kurās apvienotas visas labākās šī mēslojuma īpašības, turklāt ar garantiju, ka dārza augsne netiks pārskābināta vai kā citādi noplicināta. Vistu mēslu granulas Organiq būtībā ir koncentrāts, jo to ražošanas procesā izejmateriāls samazinās desmitkārtīgi, no dabīgajiem vistu mēsliem izvadot visu mitrumu un masu sapresējot. Procesa laikā vērtīgās vielas neiet zudumā, tādēļ granulētie putnu mēsli satur visus augiem nepieciešamos barības elementus. Tas ir universāls mēslojums, jo piemērots teju visiem augu veidiem un ar to drīkst mēslot visu tipu augsnes.Granulas īpaši vērtīgas ne tikai ar augsto organiskā fosfora sastāvu (7%), kas veicina auga aukstumizturību, sakņu attīstību un bagātīgu ziedēšanu, bet arī ar pārējiem augiem nepieciešamajiem elementiem – slāpekli, kāliju, sabalansētu sēra, magnija, kalcija un mikroelementu proporciju. Granulas ir vienkāršas lietošanā, tās vienlīdz labi savos laukos var izmantot gan lielsaimnieki, gan piemājas dārziņu īpašnieki. Pavasarī, mēslojot rozes, zemenes vai dekoratīvos krūmus, šo mēslojumu ieteicams iestrādāt, veicot augsnes irdināšanu. Zālienus piebaro pēc sniega nokušanas, bet zālienā augošus kokaugus vēlams mēslot rudenī, izveidojot ap tiem apmēram 50 cm dziļas bedrītes un piepildot tās ar mēslojumu.Augsnē granulas izšķīst pakāpeniski, reakcija ir neitrāla (pH 6,4), tādēļ nav iespējama augsnes paskābināšanās, kā tas bieži notiek cita mēslojuma lietošanas gadījumos. Ar šo dabīgo mēslojumu augus nav iespējams pārmēslot, tā vietā tiek nodrošināta pakāpeniska un ilgstoša augu apgāde ar barības vielām.Turklāt granulas ir fermentētas un pasterizētas. Atšķirībā no svaigiem kūtsmēsliem vai granulētiem līdzīgiem produktiem, Organiq nekad nebūs nezāļu sēklu, slimību izraisītāju vai parazītu oliņu, turklāt augiem nepieciešamie elementi jau ir pārveidoti uzņemamā formā.Jāpiezīmē, ka Organiq ražošanas tehnoloģijai analogu nav ne tikai Baltijā, bet arī visā Austrumeiropas reģionā.

OrganiQ iespējams iegādāties DEPO, KURŠI, Maxima, Mājai un dārzam, Kurzemes sēklas, Pakavs, Cenu klubs veikalos un VIRŠI-A degvielas uzpildes stacijās, kā arī citos specializētos veikalos.

Precīzs tirdzniecības vietu saraksts: Organiq.lv

Foto: Publicitātes attēls
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu