Drīzumā dosies atvaļinājumā? 4 veidi, kā ātri iekrāt naudu ceļojumam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Vasara tuvojas un tu vēlies atvaļinājumu pavadīt ceļojot? Neatkarīgi no tā, vai vēlies no jauna atklāt Latviju vai apskatīt kādu citu zemi, tam ir nepieciešami finansiālie līdzekļi. Tad, ja tos neesi sācis iekrāt jau laikus, tagad ir pēdējais brīdis. Šajā rakstā par to, kā ātri iekrāt naudu ceļojumam.

Visu rūpīgi izplāno
Pirms sākt krāt naudu, ir jāsaprot, cik daudz tev vispār ceļojumam būs nepieciešams. Tieši tādēļ pirmais solis būtu saprast, kurp vēlies doties un ko apskatīt. Iekārto kladi, kur apraksti visu nepieciešamo informāciju – tūrisma objektus, iespējamās nakšņošanas vietas u.tml. Iespējams, kāds to taviem draugiem vai radiniekiem ir bijis šajā valstī. Ja tā, tad viņi noteikti varēs pastāstīt par to, kā viņiem gājis, vai vērts ēst restorānā vai labāk iegādāties pārtiku veikalā, vai apmesties viesnīcā, hostelī vai izīrēt dzīvokli uz šo ceļojuma laiku (jā, arī to iespējams darīt (informācija pieejama dažādās mobilajās aplikācijas)), cik daudz naudas būtu nepieciešams utt.

Pēc tam, kad esi noskaidrojis arī aptuvenās cenas par visu, tostarp auto nomu, lidmašīnas biļeti, nakšņošanu viesnīcā u.c., tad arī vari sākt otro soli.

Izveido budžetu

Otrais solis pēc ceļojuma izmaksu noskaidrošanas, ir izveidot budžetu. Šajā budžeta plānā apraksti visus mēneša ienākumus un izdevumus – ēdiens, dzīvokļa īre, komunālie maksājumi, elektrība,kredīti, telefona un interneta rēķini utt. Turpat pieraksti arī aptuvenās izmaksas un aprēķini kopējo summu.

www.ferratum.lv

Kad skaidri zināsi, cik liels ir tavs budžets, varēsi saprast, uz kurām lietām vari ietaupīt. Starp citu, vari izveidot pat atsevišķu bankas kontu (bez maksas), kur pārskaitīt savu ietaupījumu vai konkrētu summu uzreiz pēc algas saņemšanas.

Izveido iekrājumu plānu

Nu tev vēl pēdējo reizi nepieciešams pasēdēt un padomāt. Kas nu jādara? Tagad laiks izveidot iekrājumu plānu, proti, cik daudz naudas tev katru nedēļu vajadzētu atlikt, lai pirms atvaļinājuma sākuma, tu būtu iekrājis visu nepieciešamo summu (vislabāk ar rezervīti) .

Kad ienākusi alga, noteikti samaksā visus obligātos maksājumus (jau iepriekš minēto dzīvokļa īri un citus rēķinus). Atlikušo naudu sadali uz nedēļu skaitu mēnesī. Ja budžeta plānā ierakstīji arī aptuveno summu, ko ik mēnesi iztērē par ēdienu, apģērbu vai kādām citām lietām, tad nu tev vajadzētu saprast, vai vari uz šīm lietām ietaupīt. Varbūt ēdienu vari iegādāties tirgū, nevis veikalā? Varbūt šomēnes vari iztikt bez šopinga? Vai varbūt neveselīgo našķu vietā izvēlies dārzeņus? Iespējams pusdienas uz darbu vari paņemt līdzi, nevis doties kopā ar kolēģiem uz tuvējo kafejnīcu? Tu noteikti vienu nedēļas nogali vari pasēdēt mājās un izlaist došanos uz kādu izklaides vietu, vismaz ceļojuma mērķa vārdā, vai ne? Šādi it kā ikdienišķi prieki un vajadzības prasa diezgan lielus naudas līdzekļus, lai gan patiesībā, uz to visu ir iespējams ietaupīt.

Izdali ceļojumam nepieciešamo summu ar atlikušo nedēļu skaitu un zināsi, cik tad daudz tev katru nedēļu vajadzētu iekrāt. Kad šī summa zināma, vēlreiz kārtīgi apskati nedēļas budžetu, lai jau mērķtiecīgāk izvērtēt, kur vari ietaupīt.

Kļūsti taupīgs

Kad lielā budžeta plānošana ir beigusies, alga saņemta, tad jāsāk praktiskā darbība. Jāsāk dzīvot pēc iespējas taupīgāk. Tas nozīmē, ka laikā līdz ceļojumam jāpievērš īpaša uzmanība akcijas produktiem, jāatsakās no našķiem un citiem dārgākiem ēdieniem un, ja iespējams, tad vienkārši jādodas uz veikalu pēc iespējas retāk, lai izvairītos no vēlmes iegādāties ko nevajadzīgu.

Atceries, ka šai taupīšanai nav jābūt mūžīgai un pēc ceļojuma atkal varēsi visu darīt pa vecam, bet vismaz līdz tam tev ir jāsaņemas, jo tu taču tik ilgi gaidi šo atpūtu! Ja nu gadījumā radušies neparedzēti izdevumi, bet esi atbildīgs un pārliecināts, ka arī aizņemoties naudu pēc tam to varēsi atmaksāt, tad zini, ka tev pieejams patēriņa kredīts no Ferratum Bank. Vairāk informācijas atradīsi viņu mājaslapā ferratum.lv.

Patēriņa kredīts

Lai izdodas! Un lai jauka atpūta!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu