RTB granulu katli – gatavs komfortablai kurināšanai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzot apkures sezonu, aktuāls ir jautājums par apkures sistēmas pilnveidošanu vai jaunu izbūvi. Pavasaris un vasara ir labākais laiks apkures sistēmas izbūvei vai rekonstrukcijai.

SIA «COMMODUS» piedāvā pilnu servisu apkures katlu, siltumsūkņu, kondicionēšanas un ventilācijas sistēmu izbūvē. Sākot ar projekta un tāmes izstrādi, beidzot ar sistēmu montāžu un izbūvi. Kā arī visām savām sistēmām nodrošinām apkopes un servisa pakalpojumus.

Uzņēmumam ir vairāk kā 10 gadu pieredze, veiksmīga sadarbība ar vadošajiem ražotājiem savās sfērās, granulu apkure – NBE a/s un OPOP, siltumsūkņi NIBE, Daikin un Mitsubishi, kondicionieri Daikin, Alpicair un Midea, ventilācija Brink, Blauberg Group, Vents.

Salīdzinot apkures ierīkošanas izmaksu, kurināmā izmaksas un arī automatizācijas, komforta pakāpi, ļoti daudzi izvēlas uzstādīt savā mājā, birojā vai ražotnē granulu apkures katlu.

Granulu apkures katli

Foto: Publicitātes foto

Dāņu kvalitātes granulu apkures katli

NBE a/s uzņēmums ir ar bagātīgu pieredzi un lielus līdzekļus iegulda granulu katlu un granulu degļu attīstībā. Uzņēmums pārdevis vairāk kā 60000 apkures katlus, aizņem 60-70% Dānijas tirgus, 7-10% no Eiropas tirgus.

Uzņēmumam ir divas katlu sērijas, BlackStar+ un RTB.

BlackStar+

RTB

RTB patiesi atvieglo koksnes granulu apkures katla īpašnieku ikdienu, jo ļoti daudz katls spēj izdarīt bez saimnieka. Katls pats spēj iztīrīt katla siltummaini pa augstspiediena gaisa sprauslām, iztīrīt degli, pieregulēt optimālai sadegšanai gaisa un kurināmā padevi, iztīrīt pelnus no katla uz priekšējo pelnu konteineri un vēl tajā sapresēt pelnus, ka tie jātīra reizi pāris mēnešos, precīzāk, nokurinot 2-3t granulas.

Foto: Publicitātes foto

Ļoti svarīgs faktors katla izvēlē arī ir tā lietderības koeficients visā jaudas diapazonā. Atkarībā no jaudas, RTB katlu lietderības koeficients ir robežās 91-95%. Ļoti svarīgi ir ņemt vērā arī vai lietderības koeficientu pie minimālās jaudas nav ievērojami zemāks. Tas ir svarīgi tāpēc, ka granulu katli pārsvarā darbojas ar 20-50% jaudu un zems koeficients šajā jaudā nozīmēs lielāku kurināmā patēriņu. Lielākā daļa no Latvijas tirgū pieejamiem dažādu katlu ražotājiem nesniedz šādu informāciju, diezin kāpēc? Bet Dāņu sertifikātā tas tiek uzrādīts ikvienam katlam un tas ir minimāli mazāks, 1-2% kā pie nominālās jaudas. Tātad varat būt droši, ka visā jaudas diapazonā RTB katls strādās maksimāli efektīvi. Katla konstruēts tā, lai iespējami maksimālais siltums tiktu novadīts uz apkures sistēmu, nevis izvadīts skurstenī vai sildīta katlu telpa. Nomainot veco katlu, kas Jums pārkarsēja katlu telpu, uz jauno RTB katlu, jutīsiet, ka katlu telpā ir ievērojami zemāka temperatūra, jo netiek nelietderīgi tā sildīta.

Ja ir nepieciešama lielāka apkures sistēma, ir ieteicams izmantot kaskādes tipa risinājumus, kas nodrošina līdz pat 640 kW (8x80 kW). Kaskādes tipa risinājums dod kurināmā ekonomiju, jo pie vidējām mūsu klimata temperatūrām, katla noslodze ir 20-40%. Tas nozīmē, ja ir nepieciešams apkurināt 2000 m2 ēku, izdevīgāk ir uzlikt 2 katlu pa 80 kW, nekā vienu 160 kW katlu. Jo pārsvarā kurēsies viens katls, ja nepietiks ar viena katla jaudu, automātiski ieslēgsies otrs katls. Katli arī darbosies ar vienādu nolietojumu, jo kaskādes vadība nodrošina arī katlu prioritāšu rotāciju. Tāpat ne mazāk svarīgi, rodoties bojājumam vienam katlam, būs rezerve otrs katls, kas automātiski ieslēgsies.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat ļoti svarīga ko sniedz RTB katlu sērija ir iespēja iegūt pagarināto garantiju, 10 gadi katlam – siltummainim un 7 gadi deglim/automātikai. Apkures sezonas laikā tiek nodrošināts 24h/7d serviss.

Nekautrējies pateikt kaimiņam par pozitīvo pieredzi RTB katlu lietošanā.

Ja ir papildus jautājumi, droši papildus informāciju var iegūt mūsu mājaslapā

Mūsu biroji/veikali:

Rīgā Jelgavas ielā 42

Jelgavā Rūpniecības ielā 39

Saldū Apvadceļš 15

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu