Terase kā otra dzīvojamā istaba - iekārto gudri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tu skaties ārā pa logu uz zāli, kas kļūst aizvien zaļāka, un domā, kā gan gribētos būt laukā ar kafijas tasi rokās, raudzīties saulē un ieelpot gaidāmo vasaru. Kas tev to liedz? Tukša terase? Uzsāc dzīvi laukā agri ar šo ieteikumu palīdzību.

www.home4you.lv

Tā kā balkoni un terases ir kļuvušas par privāto un rindu māju dabisku sastāvdaļu, tad daudziem pavasara iestāšanās nozīmē āra sezonas sākumu. Kā pārvērst terasi vasaras periodā par otro dzīvojamo istabu? Un kā agrā pavasarī sākt baudīt dzīvi laukā?

Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN
Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN Foto: Publicitātes foto
Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN
Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN Foto: Publicitātes foto

Dārza dīvāni

Šūpuļtīkli

Agrā pavasarī, kad gaiss vēl ir dzestrs, kā pirmo iznes uz terases dārza dīvānu vai pat šūpuļtīklu. Tiesa - tekstila izstrādājumus joprojām ir prātīgi vakarā ienest istabā, savukārt dīvāna spilveni sniegs siltumu, un jauka pasēdēšana ir garantēta.

Dīvāna spilveni

Interjera tekstils

Kamēr dārzā ziedu vēl īsti nav, skatu padarīs glītāku āra apstākļiem piemēroti dīvāna spilveni-interjera tekstils, kam ir gaumīgs tonis vai raibs ziedu raksts, radīs tavā otrajā dzīvojamajā istabā jauku atmosfēru arī agrā pavasarī.

Šūpuļtīkls EL SALVADOR
Šūpuļtīkls EL SALVADOR Foto: Publicitātes foto
Šūpuļtīkls EL SALVADOR
Šūpuļtīkls EL SALVADOR Foto: Publicitātes foto

Izvēloties āra dīvānu, pirmkārt, ņem vērā terases vai mauriņa izmērus, kā arī to, cik ērti to būs uzglabāt. Mūsdienās āra mēbeles ir lielākoties izgatavotas no mākslīgajiem materiāliem, kuri lieliski saglabājas arī tad, ja tie atstāti laukā lietū, vējā vai salā. Ja tev labāk patīk koka karkass, tad mitrā laikā ir prātīgi āra mēbeles novietot zem jumta.

Dīvāns ROSA
Dīvāns ROSA Foto: Publicitātes foto

Āra dīvāni

Materiālu tehnoloģijas triumfs

Līdzās āra dīvāniem no mākslīgajiem materiāliem, kuri aizvien vairāk līdzinās dabīgajiem, mūsdienās tiek gatavoti lielākā daļa dārza mēbeļu komplektu. Liela izmēra koka imitācijas galds atstāj masīvu iespaidu un aicina ieturēt maltīti laukā kā pavasarī, tā arī vēl rudenī. Līdzās šādu mākslīgā koka dārza galdu ilgajam mūžam tos ir arī vieglāk kopt - galds ir vienā mirklī gatavs ciemiņu uzņemšanai. Vieglāk kopjami ir arī mākslīgā materiāla dārza krēsli.

Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN
Dārza mēbeļu komplekts CAPTAIN Foto: Publicitātes foto

Dārza mēbeles

Runājot par mākslīgajiem materiāliem, daudzi iedomājas baltus vai zaļus plastmasas krēslus, kuri tiešām joprojām ir lēta un ērta izvēle. Tomēr, tā kā šādu plastmasas dārza mēbeļu mūžs nav diez ko ilgs, tās apgrūtina apkārtējo vidi. Šobrīd mākslīgo materiālu tehnoloģija ir attīstījusies tik tālu, ka pēc pirmā skata tos nav iespējams atšķirt no dabīgajiem, tāpat arī ir uzlabojusies mākslīgo izstrādājumu izturība. Ir vēl citas priekšrocības - tā kā mākslīgo materiālu mēbeļu kalpošanas laiks mūsdienās ir daudz ilgāks, tad tās gan ietaupa naudu, gan arī ļauj saudzēt apkārtējo vidi.

Dārza mēbeļu komplekts LAURINO
Dārza mēbeļu komplekts LAURINO Foto: Publicitātes foto
Dārza mēbeļu komplekts SANDSTONE
Dārza mēbeļu komplekts SANDSTONE Foto: Publicitātes foto

Maltīte laukā neatkarīgi no laikapstākļiem

Jo garāki ir vakari, jo vairāk domājam par maltītes ieturēšanu laukā, nevis zvilnēšanu uz dīvāna siltā istabā. Un kāpēc gan galdā ceļamo ēdienu nevarētu pagatavot turpat ārā? Laiks, kad šim nolūkam nācās uzbūvēt lielu āra virtuvi, ir pagājis - šobrīd grils līdzās savai pamatfunkcijai pilda arī plīts lomu, tāpēc, gatavojot gaļu, ir vienlaicīgi iespējams uzvārīt vai uzcept rīsus vai kartupeļus.

Grilli

Āra maltīšu baudītājiem liels solis uz priekšu ir ar gāzi kurināma picas krāsniņa. Uzaicini ciemos draugus un pavadi jauku vasaras vakaru itāļu stilā laukā - tikko cepta pica tiek celta galdā no turpat blakus esošās uz riteņiem ērti pārvietojamās krāsns.

Nojume LEGEND
Nojume LEGEND Foto: Publicitātes foto
Saulessargs PARMA
Saulessargs PARMA Foto: Publicitātes foto

Picas krāsniņa

Ja esi viens no tiem, kurš, apmeklējot dažādas pasaules vietas, allaž nopūšas, cik gan tur labi laikapstākļi un laika pavadīšana uz terases nekad nebeidzas, tad ievies silto zemju ieražas arī savās mājās - plaša nojume vai dārza paviljons palīdzēs vasarīgo laukā būšanu pagarināt neatkarīgi no laikapstākļiem, jo tur atradīsies vieta kā dīvānam, tā ēdamgaldam un krēslu komplektam. Vienā brīdī atklāsi, ka lietus grabināšana pa nojumes jumtu ir pat patīkama un rada citāda veida omulīgu noskaņu. Ja bērnu klaigāšanu uz batuta nespēj apslāpēt pat lietus, tad kāpēc pārējiem ģimenes locekļiem būtu šai laikā jāsēž istabā?

Nojumes

Dārza paviljons

Batuts ar drošības tīklu
Batuts ar drošības tīklu Foto: Publicitātes foto

Batuti

Liec šos ieteikumus aiz auss un iepazīsties ar izvēli Home4you interneta veikalā.

Piegāde Latvijas teritorijā ir bez maksas neatkarīgi no preces izmēra, svara un cenas.

Iepazīsties arī ar HoReCa preču un mēbeļu izvēli.

HoReCa mēbeles
HoReCa mēbeles Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu