Pilsēta, jaunākās tehnoloģijas un nauda - kāda būs Rīgas nākotne?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 31. maijā – 1. jūnijā Rīgā notiks starptautisks pilsētplānošanas pasākums «Mad City Happening 2018». Pasākums veltīts viedo pilsētu koncepta attīstībai, fokusējoties uz jaunākajām un neparastākajām idejām tehnoloģiju jomā, kā arī uz sabiedrības iesaisti pilsētas vides pilnveidošanā. Tas pulcēs dalībniekus no 15 pasaules valstīm.

«Mad City» piedalīsies izcili eksperti, tostarp divi no pasaules TOP 10 ietekmīgākajiem urbānistiem:

  • pasaulslavenais dāņu arhitekts Jans Gēls (Jan Gehl), kurš pazīstams ar pilsētplānošanas un pilsētvides dizaina veidošanu cilvēka mērogā;
  • amerikāņu inženieris Čārlzs Marons (Charles Marohn) - organizācijas «Strong Towns» dibinātājs un prezidents, kurš runās par modeļiem, kas pilsētām palīdz kļūt finansiāli spēcīgām un elastīgām savā attīstībā.

Savā pieredzē dalīsies arī ietekmīgais investīciju baņķieris un bijušais Ukrainas ekonomikas ministrs Aivars Abromavičius (Aivaras Abromavicius), pilsētplānotājs un grāmatu autors no Zviedrijas Aleksandrs Štāle (Alexander Stahle), žurnālists, futurologs un urbānists Gregs Lindsejs (Greg Lindsay), kā arī vēl 20 aizraujoši runātāji no 12 pasaules valstīm.

Neils Balgalis, pilsētplānotājs un «Mad City Happening 2018» idejas autors: «Šis patiešām ir unikāls notikums gan saturiski, gan formāta ziņā, un to apliecina fakts, ka vienkopus mums ir izdevies savākt tāda līmeņa zvaigznes, kuras parasti neizdodas satikt pat visa mūža laikā. Līdz ar «Mad City» arī Rīga parādās uz pasaules kartes kā spilgtu notikumu un jaunu ideju radīšanas teritorija.»

«Mad City Happening 2018» galvenā tēma ir «Pilsēta un nauda», kas ļaus pārdomāt neparastās attiecības starp pilsētu un naudu, iepazīt jaunus pilsētu attīstības finansējuma veidus, kā arī atklāt pilsētu apslēpto vērtību jeb tā saucamo neredzamo naudu – vidi, tehnoloģijas un citas inovācijas, kas palīdz piesaistīt investorus, jaunus biznesus, iedzīvotājus un veicina attīstību.

Šī gada «Mad City Happening» ir unikāls arī ar 1. jūnijā notiekošo pilsētplānošanas hakatonu – ideju sacensībām, kurās komandas veidos un prezentēs savas radošās vīzijas par VEF apkārtnes teritorijas uzlabošanu. Uzvarētāju komandas balvās saņems 10 000 eiro!

Juris Binde, LMT prezidents: «Maija sākumā LMT un citi vadošie tehnoloģiju uzņēmumi, apvienojot spēkus ar nekustamo īpašumu attīstītājiem un VEF Kultūras pili, vienojās attīstīt VEF apkārtni kā viedvalsts modeli, kur tiek izvietotas, attīstītas, aprobētas tehnoloģiju inovācijas pilsētvidē, kur pulcējas un savstarpējā sadarbībā jaunas idejas un iespējas ģenerē radoši, tehnoloģiski domājoši, inovatīvi, uzņēmīgi cilvēki. «Mad City» hakatons ir lieliska iespēja piesaistīt gan starptautiskos ekspertus, gan vietējos uzņēmumus un apkārtnes iedzīvotājus teritorijas tālākās attīstības plānošanā. Turklāt tas nes Latvijas vārdu pasaulē!»

«Mad City» pulcē visdažādākos pilsētas slāņus – baņķierus un māksliniekus, attīstītājus un urbānistus, tehnoloģiju uzņēmumus un dabas draugus, kā arī pilsētplānotājus, arhitektus, inženierus, antropologus un politiķus. Dalībniekiem ir iespēja ne tikai klausīties pasaules līmeņa ekspertu lekcijas, piedalīties diskusijās, bet arī veidot jaunus kontaktus, mācīties, atpūsties un izklaidēties.

Pasākums norisināsies divās unikālās vietās Rīgā – «Godvil» telpās bijušās rūpnīcas «VEF» teritorijā (31. maijā) un VEF Kultūras pilī (1. jūnijā). Vairāk informācijas: www.madcity.lv.

«Mad City Happening 2018» atbalsta LMT, Dānijas Kultūras institūts, ProKapital, New Hanza Capital, VEF Kultūras pils, «Microsoft», Ziemeļvalstu Ministru padome.

Kontaktinformācija

Neils Balgalis | + 371 28658367 | info@madcity.lv

Sīkāka informācija

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu