5 strikti noteikumi, kas jāievēro, lai atbrīvotos no liekā svara

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir daži svara zaudēšanas noteikumi, kuriem tikai nedaudz jāpielāgojas, lai zaudētu liekos kilogramus. Taču, ja vēlies nopietnus rezultātus šajā jomā, piedāvājam iepazīties ar vietnes «popsugar.com» apkopotajiem striktajiem noteikumiem, kurus nedrīkst pārkāpt, ja vēlies redzēt rezultātus, uzkāpjot uz svariem.

Vienmēr paēd brokastis

Pēc uztura speciālistu domām, maltīšu, īpaši tas attiecas uz brokastīm, izlaišana ir liela kļūda. Izvēlieties kārtīgas un uzturvielām bagātas brokastis, jo tas ir pirmais solis, lai iekustinātu vielmaiņu un veicinātu svara zudumu. Uztura speciālisti iesaka izvēlēties brokastis, kas satur daudz proteīnu un šķiedrvielu, tādējādi nodrošinot enerģiju un sāta sajūtu daudzu stundu garumā.

Ir jāveic izmaiņas, lai kaut kas mainītos

Diemžēl jūs nevarat regulāri ēst saldējumu pēc vakariņām un sagaidīt, ka cipari, uzkāpjot uz svariem, kritīs nost. Lai veicinātu pārmaiņas, nepieciešams veikt izmaiņas dzīvesveidā, iekļaujot ēdienkartē uzturvielām bagātas un sabalansētas maltītes, pieļaujot vien retus izņēmumus. Atceries, tu ne tikai ievēro diētu - tu maini savus ēšanas paradumus.

Arī veselīgos produktus nevar ēst neierobežotā daudzumā

Rieksti, riekstu sviests, avokado, saldie kartupeļi, apelsīnu sula, brūnie rīsi - šie produkti ir ļoti barojoši. Tādēļ jāuzmanās ar porciju lielumu, pat ja produkti ir ļoti vērtīgi.

Uzņemtās kalorijas nedrīkst pārsniegt iztērētās kalorijas

Svara zaudēšanas formula ir vienkārša: tev ik dienas «jānodedzina» 500 kalorijas, lai nedēļas laikā zaudētu aptuveni puskilogramu. Ja rīta skrējiena laikā tu sadedzini 250 kalorijas, tas nozīmē, ka šajā dienā no diētas vēl «jāizslēdz» 250 kalorijas. Nedomājiet, ka treniņi dod brīvbiļeti brīvi «izēsties», jo galarezultātā var sanākt, ka uzņemsi vēl liekas kalorijas tā vietā, lai tās zaudētu.

Kad svars zaudēts, nedrīkst atgriezties pie vecajiem ieradumiem

Ja iepriekš pie pusdienām izdzēri vienu skārdeni Coca-Cola, bet, sākot diētu, izvēlējies zelteri, tad, kad svars ir zaudēts, neatgriezies pie vecajiem paradumiem. Svara zaudēšana ir dzīvesveida maiņa, ne vienreiz veicams pasākums. Tiklīdz atgriezīsies pie vecajiem ēšanas paradumiem, svars ātri vien būs atpakaļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu