Transseksuāle Meninga pēc iznākšanas no cietuma peldkostīmā pozē «Vogue»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par slepenu ASV dokumentu nopludināšanu vietnei «WikiLeaks» notiesātā bijusī Savienoto Valstu kareive Čelsija Meninga, kas maijā tika atbrīvota no stingrā režīma militārā cietuma, kļuvusi par publikācijas varoni modes žurnāla «Vogue» jaunākajā numurā.

Pazīstamās slavenību fotogrāfes Enijas Leibovicas uzņemtajā attēlā 29 gadus vecā Meninga redzama pludmalē tērpusies sarkanā peldkostīmā.

«Šķiet, tāda izskatās brīvība,» sociālajos tīklos «Twitter «un «Instagram» līdzās fotogrāfijai ierakstījusi Meninga, kas pēc atbrīvošanas no cietuma kļuvusi par transseksuāļu tiesību aktīvisti.

Intervijā žurnālam Meninga atzīst - neraugoties uz strīdīgo vērtējumu, ko izsauca viņas lēmums ar vietnes «WikiLeaks» starpniecību nopludināt slepenus valdības dokumentus, viņa šo savu soli nenožēlo.

«Ja redz valdības ļaunprātības - vai tās būtu nelikumīgas, amorālas vai neētiskas -, nav pieejami līdzekļi, lai kaut ko šajā lietā darītu. Visi turpina teikt: «Tev vajadzēja izmantot pienācīgos kanālus!» Bet pienācīgie kanāli nedarbojas,» norādīja Meninga.

Meninga maijā tika atbrīvota no ieslodzījuma saskaņā ar bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu samazināt viņai piespriesto 35 gadu cietumsodu. Obama, janvārī pieņemot vienu no saviem pēdējiem lēmumiem ASV prezidenta amatā, apžēloja 64 cilvēkus un samazināja sodus vēl 209, arī Meningai.

Bijusī izlūkošanas analītiķe Meninga 2013.gada augustā tika notiesāta par spiegošanu un citiem noziegumiem pēc savas atzīšanās, ka nodevusi slepenus valdības un armijas dokumentus vietnei «WikiLeaks». Karatiesa viņu atzina par vainīgu 20 apsūdzības punktos.

Viņa tika aizturēta 2010.gadā un pavadījusi ieslodzījumā armijas cietumā Kanzasas štata Levenvērtas fortā apmēram septiņus gadus no piespriestā 35 gadu cietumsoda.

Meninga mūža lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu