15 vienkārši veidi, kā ikdienā ietaupīt naudu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Kurš gan nevēlētos ietaupīt naudu, lai nopirktu kaut ko patiešām vajadzīgu, palutinātu sevi vai dotos jau sen kārotajā ceļojumā? Nereti šis mērķis, ko lielākā daļa cilvēku izvirza jauna gada sākumā, netiek piepildīts, tomēr galu galā ir vērts pacensties. Iedvesmojoties no «Popsugar», esam apkopojuši 15 veidus, kas varētu palīdzēt. Ne jau velti teiciens «santīmu pie santīma nekrāsi, pie lata netiksi» līdz ar eiro ieviešanu nekur nav pazudis!

1. Nepērc līdzņemamo kafiju

Cilvēki, kuri ikdienā lieto kafiju, nereti vēlas to iedzert ne tikai no paša rīta, bet arī dienas laikā. It īpaši, ja kaut kur jāsteidzas un jāatjauno organismā iztērētā enerģija. Tā vietā ieteicams sākt lietot termo krūzes un uzpildīt tās mājās vai darba vietā, savukārt, ja nu dienas laikā bez kafijas pavisam iztikt nevar - ieteicams izvēlēties lētāko variantu, nevis lielākā izmēra kafiju ar mandeļu vai karameļu garšu.

2. Krāso savus nagus pati

Protams, ir patīkami doties pie manikīres, kura sakopj tavus nadziņus tā, ka pēc tam iespējams pāris nedēļas par tiem nedomāt, tomēr, parēķinot izdevumus, daudz lētāk sanāk savus nagus kopt pašai. Turklāt sakopt to iespējams darīt, piemēram, televizora skatīšanās laikā.

3. Gatavo pati

Lai iekrātu nedaudz naudas, nevajadzētu pasūtīt ēdienu uz mājām, doties uz kafejnīcu vai veikalā pirkt dārgākos produktus. Internetā pieejamas neskaitāmas receptes, kuras piedāvā pagatavot ēdienu mājās ar produktiem par draudzīgām cenām.

4. Gatavo pusdienas līdzņemšanai

Lai arī pusdienu piedāvājumi Rīgā ir par salīdzinoši draudzīgām cenām, daudz izdevīgāk iepriekšējā vakarā būs pagatavot pusdienas līdzņemšanai.

5. Katru dienu noliec malā vienu eiro

Izveido savu krājkasīti, kurā katru dienu iemet vienu eiro. Mēneša beigās tu būsi tikusi pie 30 eiro, par kuriem varēsi iegādāties sen kāroto.

6. Nopērc vairākas reizes lietojamu pudeli un lieto to

Šādā veidā tu darīsi labu ne tikai savam maciņam, bet arī videi. Lai arī ūdens nav no dārgākajiem produktiem veikalā, arī šādā viedā iespējams ietaupīt.

7. Iedzer mājās, nevis bārā

Satiekoties ar draugiem, sarunā no sākuma tikties pie kāda mājās. Pirms dodaties uz bāru vai klubu, iedzeriet mājās un šādā veidā nevajadzēs iztērēt tik daudz naudas par dārgajiem kokteiļiem.

8. Izslēdz aiz sevis gaismu

Arī mazie izdevumi var sasummēties un laika gaitā izveidoties par samērā lieliem izdevumiem. Neaizmirsti aiz sevis vienmēr izslēgt gaismu, kad ej ārā no mājas vai dzīvokļa.

9. Atbrīvojies no liekajām mantām

Visdrīzāk, ka lielākajai daļai cilvēku mājās ir lietas, kuras netiek izmantotas. Kārtīgi apsver visus plusus un mīnusus, kā arī apdomā, vai kādreiz vispār to izmantosi - mūsdienās internetā pārdot iespējams teju jebko.

10. Meklē atlaides

Varbūt, ka ir vērts aplūkot lielveikalu atlaižu piedāvājumus, nevis izmest tos miskastē. Padomā kārtīgi pirms gatavojies par kaut ko maksāt pilnu summu, jo, iespējams, pavisam drīz parādīsies arī atlaides.

11. Sagatavo iepirkšanās sarakstu

Pirms dodies uz lielveikalu uz lapiņas uzraksti visas nepieciešamās lietas. Nav noslēpums, ka pretējā gadījumā veikalā tiek iztērēta daudz lielāka summa, bet, pārnākot mājās, izrādās, ka šis produkts ledusskapī tomēr jau bija.

13. Sabiedriskais transports

Padomā par to, kā lieto sabiedrisko transportu. Pārskati cenas un piedāvājumus. Varbūt automašīna ir jāaizstāj ar tramvaju, bet autobuss ar vilcienu? Iespējams, ka ir vietas, uz kurām patiesībā vari doties kājām vai ar velosipēdu - tu uzlabosi arī savu fizisko formu.

14. Atmet smēķēšanu

Šādā veidā tu darīsi labu ne tikai savai veselībai, bet arī maciņa saturam.

15. Ierosini aktivitātes, par kurām nav jāmaksā

Protams, reizi pa reizei ir jauki aiziet uz kādu kafejnīcu, lai satiktos ar draugiem, tomēr vari ierosināt arī jautras bezmaksas aktivitātes, piemēram, kopīgu saulrieta vērošanu, pastaigu vai izbraucienu ar velosipēdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu