Kareive, tuktuka vadītāja, santehniķe: Sieviešu profesijas visā pasaulē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 8. martā tiek atzīmē Starptautiskā sieviešu diena, kurā tiek atzīmēti sieviešu panākumi, bet šīs dienas vēsture pamatā balstās uz sieviešu tiesību aizstāvēšanas principiem, kā arī dzimumu līdztiesību. Pirmo reizi Sieviešu diena svinēta ASV. 1909.gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludina februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu.

Sieviešu dienas ietvaros aģentūras «Reuters» fotogrāfi devušies tikties ar sievietēm no visas pasaules, lai uzzinātu viņu sasniegumus un dažādās profesijas. Kurš teicis, ka par ugunsdzēsēju vai karavīru jāstrādā tikai vīriešiem?

«Būtībā cilvēki uzskata, ka Sintoisma priesteris ir vīriešu profesija. Ja tu esi sieviete, viņi uzskata, ka esi Sintoisma altāra meitene vai papildu priesteriene. Cilvēki nezina, ka sievietes - Sintoisma priesterienes pastāv, jo viņi domā, ka nevaram izpildīt rituālus,» stāsta 40 gadus vecā Tomo Ičino (Tomoe Ichino).

«Kad sāku strādāt par Sintoisma priesterieni daudzi cilvēki uzskatīja, ka viņu svētība ir citādāka, jo biju jauna un sieviete. Viņi domāja: «Es būtu devis priekšroku tavam vectēvam». Sākumā es nēsāju sava vectēva gaiši zaļo tērpu, jo man likās, ka ir labāk izskatīties kā vīrietim. Taču pēc kāda laika es nolēmu būt lepna par faktu, ka esmu sieviete - priesteriene un sāku nēsāt rozā tērpu, gluži kā šodien. Es domāju, ka varu būt pārliecinātāka, ja pārtraukšu par to tik daudz domāt [red. - par dzimumu]».

Šīs sievietes stāsts par savu profesiju ir tikai viens no daudziem. Fotogalerijā piedāvājam aplūkot vispasaules sieviešu karjeras foto stāstus. Daļa sieviešu savās darba vietā ir izjutušas dzimumu nevienlīdzību, kā arī diskrimināciju, taču vēl kāda daļa to nav izjutušas tikai tāpēc, ka vīrieši viņu darba vietās nemaz nestrādā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu