Gārfīlda iecienītā lazanja

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ātri un vienkārši!

Nepieciešams:

  • 1 iepakojums lazanjas plākšņu
  • 500 grami maltas liellopa gaļas
  • 500 grami maltas cūkgaļas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 bundža konservētu, sagrieztu tomātu
  • 250 grami tomātu pastas
  • 350 grami siera
  • 100 grami saldā krējuma
  • 3 sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari
  • sviests
  • eļla

Pagatavošana:

Nomizo burkānus un sarīvē. Papriku un sīpolus sagriež mazos gabaliņos. Visu kopā pāris minūtes apcep uz pannas. Pārliek lielā katlā. Uz tās pašas pannas apmēram trīs minūtes nedaudz apcep arī abas maltās gaļas. Pārliek katlā pie sīpoliem un paprikas.

Katlam pievieno konservētus tomātu pastu, konservētus tomātus saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un piparus. Visu kopā sautē uz nelielas uguns.

Uzsilda cepeškrāsni apmēram 180 grādu tremperatūrā. Iesmērē lazanjas veidni ar sviestu un sāk kārtot plāksnes, katrai virsū liekot gaļas maisījumu. Pēdējo kārtu jāatstāj ar gaļu, kurai pa visu uzber sarīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu.

Lazanju cep apmēram 25 minūtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu