Foto: No emocionālās vardarbības upura par modeli, kas iedvesmo

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

25 gadus vecā Enama Hikīnsa slimo ar vitiligo slimību un gluži tāpat, kā daudzi citi cilvēki ar šādu diagnozi, arī viņa bērnībā izjuta emocionālo vardarbību. 

Enema piedzima Rietumāfrikas valstī Ganā, bet pirmos baltas krāsas plankumus uz ķermeņa viņa sāka ievērot septiņu gadu vecumā. Drīz vien plankumi sāka veidoties pa visu viņas ķermeni, tāpēc vienaudži skolā par Enamu ņirgājās un apsmēja. Savukārt puiši, ar kuriem jauniete gribēja tikties, sacīja, ka viņiem ir kauns kopā iziet sabiedrībā.

«Skolas gados tiku apsmieta savas ādas dēļ, es nespēju noslēpt savu diagnozi, jo plankumi ir man arī uz sejas,» viņa sacījusi. «Skolā mani klasesbiedri nenāca man klāt, jo domāja, ka slimība ir lipīga.»

Enama ļoti ilgu laiku cīnījās ar depresiju, taču pirms apmēram pieciem gadiem viņa saprata, ka tam jādara gals.

«Mana slimība nekur nepazuda, tāpēc man nācās to pieņemt. Drīz pēc tam mani savervēja modeļu aģentūra un es to nenožēloju,» viņa atklāj.

Pēc vidusskolas pabeigšanas Enama vēlējās kļūt par medmāsu, tomēr drīz vien viņu pamanīja kāds modeļu aģentūras pārstāvis, kas pārvērta jaunietes dzīvi līdz nepazīšanai.

Jauniete cer, ka viņas darbs kā modelei palīdzēs arī citām sievietēm, kuras cieš no šīs slimības, iemācīties sevi mīlēt tādas, kādas viņas ir.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu