Ēdieni, kurus pagatavot no pāri palikušajām Lieldienu olām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc aizvadītajām Lieldienām, kad svētku noskaņas radīšanai sakrāsots ne viens vien desmits dažādu olu, tomēr ēdāju spēki izsīkuši krietni ātrāk, nekā vārīto olu kalni, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu «Elvi» piedāvā neparastas receptes, kas pāri palikušās Lieldienu olas pārvērtīs sātīgos salātos vai uzkodās ar krēmīgu tunča pildījumu. Savukārt no neapēstā svētku cepeša Jansone aicina pagatavot gardu un miltainu kukurūzas zupu jaunās darba nedēļas pusdienām vai vakariņām.

Brokastu salāti ar olām un avokado

Sastāvdaļas

  • 8 cieti vārītās olas
  • 1 liels avokado
  • 150 g grieķu jogurta
  • ½ tējk. dižonas sinepju
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 1 neliels, svaigs gurķis
  • sakapāti zaļie lociņi un dilles
  • *melnā sezama sēklas (ja ir)

Pagatavošana

Iesākumā pagatavo salātu mērci: līdz viendabīgai konsistencei sablenderē pusi no avokado kopā ar jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem. Olas, gurķi un otru avokado pusi sagriež nelielos kubiņos. Sagrieztos produktus pārlej ar mērci un samaisa ar sakapātiem zaļumiem, pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sēklām. Starp citu - šo ēdienu var ēst gan kā salātus, gan izmantot sviestmaižu pildījumam.

Olas ar tunča krēma pildījumu

Sastāvdaļas

  • 8 cieti vārītās olas
  • neliela bundžiņa tunča savā sulā vai eļļā
  • 3 ēdamk. grieķu jogurta
  • ½ tējk. dižonas sinepju
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

Vārītās olas sagriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus. Viendabīgā konsistencē sablenderē grieķu jogurtu, sinepes, tunci (bez šķidruma vai eļļas) un olu dzeltenumus, pievienojot sāli un melnos piparus. Olu baltumus piepilda ar iegūto masu, un ēdiens gatavs!

Kukurūzas čauders ar svētku cepeti

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. rafinētās rapšu eļļas
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamk. miltu
  • 300 ml piena
  • 400 g konservētas, svaigas vai saldētas kukurūzas
  • 1 kartupelis
  • 200 ml dārzeņu, vistas vai gaļas buljona
  • cūkgaļas/vistas/tītara cepetis, kas svinībās palicis neapēsts – daudzums pēc vēlēšanas
  • sāls, melnie pipari, muskatrieksts
  • 4 ēdamk. citrona sulas
  • sakapāti zaļumi

Pagatavošana

Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus. Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu