Sēņu risoto ar plēkšņu kviešiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Recepte no grāmatas «Spēcinoši. Receptes sātīgai un veselīgai maltītei».

Nepieciešams:

  • 175 grami plēkšņu kviešu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 250 grami šampinjonu
  • 5 sīki sakapāti šalotes sīpoli
  • 4 plāni sasķēlētas ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes svaiga timiāna lapu
  • 750 mililitri dārzeņu buljona
  • 70 grami nelielu spināta lapiņu
  • 25 grami Parmas siera
  • 2 ēdamkarotes rupji sakapātu pētersīļu rotāšanai
  • 2 ēdamkarotes dabīgā jogurta pasniegšanai

Pagatavošana:

Lielā katlā uzvāra ūdeni, ieber kviešus un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes. Nokāš un noliek malā.

Tikmēr dziļā pannā sakarsē ēdamkaroti olīveļļas, ieber sēnes un strauji apcep 2-3 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Noņem sēnes no pannas un noliek malā.

Pannā sakarsē atlikušo olīveļļu, ieber šalotes sīpolus, ķiplokus un timiānu. Samazina karstumu un uz mērenas uguns cep vēl dažas minūtes līdz sīpoli kļūst mīksti, bet vēl nav apbrūnējuši.

Plēkšņu kviešus pievieno sīpolu maisījumam un, nepārtraukti maisot, pa porcijām pielej buljonu. Ik pa laikam apmaisot, uz lēnas uguns sautē 30-35 minūtes, līdz kvieši uzsūkuši visu šķidrumu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.

Kad kvieši gatavi pannā liek arī sēnes un spinātus. Kad spināti sakrītas, iemaisa Parmas sieru. Ja vēlas, pieber piparus. Pilda bļodās, pirms pasniegšanas izrotā ar pētersīļiem un jogurta piciņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu