Kā apturēt otrā tipa cukura diabētu?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dažkārt cilvēki lieliski orientējas sarežģītos juridiskos un grāmatvedības jautājumos, pārspēj savus konkurentus cīņā par jauniem tirgiem, rada ienesīgas biznesa idejas u.tt., taču kļūst bezspēcīgi, saskaroties ar veselības problēmām.

Tiem, kuri vēlas izprast dažādu saslimšanu cēloņus un zināt, kā pasargāt sevi no saslimšanas un būt labā formā, izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» piedāvā jaunu grāmatu sēriju - «Veselības sērija».

Jaunā grāmatu sērija tiek izdota sadarbībā ar SIA Euroaptieka.

Pirmā grāmata jaunajā Veselības sērijā ir «Diabēts». Kā apturēt otrā tipa cukura diabētu?

Aiva Vīksna, izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» izpilddirektore:

«Ikviens zina, ka ir vērts investēt labā biznesa idejā un gūt panākumus, taču ne visi saspringatjā biznesa ikdienā aizdomājas, ka arī paša veselība ir kapitāls, kam jāvelta liela uzmanība un bez kura pat vislieliskākās ieceres īstenošana izpaliks. Tāpēc arī mēs izlēmām savu biznesa literatūras klāstu papildināt ar padomiem un skaidrojumiem pavisam jaunā jomā, kuru līdz šim nebijām skāruši - veselība.

Arī jaunajā grāmatu sērijā tāpat kā līdz šim, savos izdevumos rakstot par visdažādākajiem likumdošanas un biznesa jautājumiem, sniegsim ekspertu atbildes un piedāvāsim risinājumus vienkāršā un saprotamā valodā.

Jaunās Veselības sērijas uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem labāk izprast konkrētās saslimšanas cēloņus un pasargāt sevi no tās, kā arī vienmēr būt «labā formā».»

Jaunās grāmatas «Diabēts». Kā apturēt otrā tipa cukura diabētu? autore Līga Ārente ir vecākā māsa Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Klīnikas Gaiļezers Endokrinoloģijas nodaļā, kur strādā jau divdesmit sešus gadus. Viņa arī lasa lekcijas farmaceitiem, ģimenes ārstiem un māsām gan koledžā, gan universitātē. Līga Ārente ir Endokrinoloģijas un diabetoloģijas māsu apvienības prezidente.

Latvijā pašlaik esot reģistrēti aptuveni 60000 diabēta slimnieku un ik gadu šis skaitlis pieaugot par aptuveni 8000. Jāņemot vērā arī tas, ka daudzi cilvēki nezina, ka viņiem ir šī slimība, tāpēc, pēc ekspertu domām, Latvijā, rēķinot uz vienu reģistrētu diabēta slimnieku, varētu būt divi nereģistrēti slimnieki.

Jaunajā grāmatā vienkāršā valodā skaidrots, kas ir cukura diabēts, kā to noteikt un kā pasargāt sevi no šīs saslimšanas.

Grāmatā uzsvērts, ka «ar otrā tipa cukura diabētu nesaslimst pēkšņi, lai gan tas var šķist kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. Tas attīstās lēnām un nemanāmi. Cilvēks var nejusties slims, bet augstais cukura līmenis pēc ēšanas ļoti klusi un nemanāmi dara savu ļauno darbu – bojā asinsvadus un nervu šķiedras. Bieži vien slimība attīstās pat 8–10 gadus pēc pirmo izmaiņu sākuma – kad asinīs rodas pārāk daudz cukura.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu