Sandras Kalnietes balva uzņēmīgām sievietēm

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai cildinātu sievietes uzņēmējas un veicinātu sieviešu savstarpējo solidaritāti, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete izsludina konkursu «Atdzimt no pelniem».

«Es uzskatu, ka sabiedrība nepietiekami novērtē sievietes uzņēmējas ieguldījumu valsts ekonomiskajā un sociālajā attīstībā. Īpaši atbalstu un atzinību ir pelnījušas sievietes mazās uzņēmējas, jo viņas ne tikai maksā nodokļus, bet arī rada darbavietas apkaimē un dod iespēju cilvēkiem palikt savā novadā un Latvijā.

Lai cildinātu sievietes uzņēmējas, es nolēmu iedibināt balvu «Atdzimt no pelniem», kas tiks piešķirta sievietei uzņēmējai, kura pēc liela morāla, cilvēciska, materiāla vai finansiāla zaudējuma ir apguvusi jaunas iemaņas un uzsākusi kaut ko pilnīgi jaunu savā dzīvē, piemēram, nodibinājusi savu uzņēmumu vai kādā savā dzīves posmā kardināli mainījusi savu karjeru, un ir sasniegusi nozīmīgus rezultātus šajā jaunajā nodarbē, ir «atdzimusi» pati un palīdzējusi atdzimt citiem cilvēkiem», tā Kalnietes kundze pamato balvas izsludināšanu.

Pretendentes dalībai konkursā piesaka trešās puses – sabiedriskas organizācijas, par pretendentes darbību informēti un zinoši Latvijas iedzīvotāji, pilsētu un pašvaldību pārstāvji, uzņēmēju organizāciju vai profesionālu asociāciju pārstāvji, juridiskas un fiziskas personas, kuras nav pretendentes pirmās pakāpes radinieki.

Pieteikumus - vēstules līdz 2010. gada 26. martam gaidīs konkursa žūrija, kurā savu dalību ir apliecinājušas septiņas uzņēmējas, profesionāles, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāves.

Konkursa uzvarētāja saņems naudas balvu: 1000 latus un piemiņas zīmi; savukārt 20 labākās konkursam nominētās sievietes saņems Kalnietes kundzes uzaicinājumu 2010. gada septembrī apmeklēt Eiropas Parlamentu Briselē.

Balvas pasniegšana notiks Latvijas Neatkarības atjaunošanas 20. gadskārtas (2010. gada 4. maija) priekšvakarā – 2010. gada 30. aprīlī. Par šī pasākuma norisi konkursa rīkotāji informēs atsevišķi.

Lai pēc iespējas vairāk pretendentu un pieteicēju uzzinātu par lielisko iniciatīvu un pozitīvo vēstuļu konkursu, mediju pārstāvjus gaidām preses konferencē 2010. gada 17. februārī pulksten 11.00, Eiropas Savienības mājas jaunajā zināšanu, sarunu un mākslas istabā, Aspazijas bulvārī 28, 1. stāvā.

www.lidere.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu