Noskaidroti iecienītākie pašmāju produkti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kā liecina veikalu tīkla «Maxima» veiktās aptaujas rezultāti, biezpiena sieriņš «Kārums», kuru jau kopš 2010.gada Latvijas iedzīvotāji ir atzinuši par iemīļotāko pašmāju produktu, arī šogad saglabā savas līderpozīcijas – to kā savu iecienītāko šī gada aptaujā ir minējuši 39% respondentu. Saskaņā ar aptauju Latvijas iedzīvotāji ir lieli saldummīļi, jo godpilno otro vietu ieņem «Staburadzes» torte «Cielaviņa», kuru visvairāk iecienījuši 27% aptaujāto, bet trešais iecienītākais vietējo ražotāju produkts ir «Laimas» šokolāde un konfektes (23%).

Latvijas iemīļotāko produktu topa pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī pagājušā gada trešās vietas ieguvēja - «Lāču» rupjmaize (19%), kā arī kausētais siers «Dzintars» (18%), «Nākotnes» gaļas produkti (15%), «Dimdiņkāposti» (15%), saldējums «Ekselence» (14%), «Ādažu čipsi» (13%) un «Rīgas šprotes eļļā» (13%).

Ņemot vērā, ka aptauja veikta valsts svētku – 18. novembra - gaidās, Latvijas iedzīvotāji tika aptaujāti arī par to, bez kura Latvijas produkta nav iedomājams viņu svētku galds. Kā izrādās, populārākais produkts, bez kura nav iedomājamas ģimenes svinības, ir majonēze «Provansas Francis», kuru atzīmējuši 32% respondentu, aiz sevis atstājot tādus našķus kā torti »Cielaviņa», «Laimas» šokolādi un «Rubeņu» žāvētās vistiņas.

Kā noskaidrojies aptaujā, gadījumā, ja rūdītajiem un enerģijas pilnajiem latviešiem būtu jādodas ceļā uz tālo Antarktīdu, viņi, lai nezaudētu savu enerģiju un dzīvesprieku arī bargā salā, ceļamaizē līdzi ņemtu Latvijā ražoto rupjmaizi, kuru atzīmējuši 82% aptaujāto, sālītu speķi somā liktu 54% aptaujas dalībnieku, bet šokolādi – 40% respondentu. Savukārt saviem ārzemju draugiem kā piemērotāko suvenīru no Latvijas vislabprātāk dāvinātu «Laimas» šokolādi (56%), «Lāču» maizi (42%) un šokolādes konfektes «Serenāde» (19%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu