Nebaidies! Dzīve sākas tur, kur beidzas tava komforta zona

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Komforta zona ir tā iedomātā drošā vieta, kas liek mums justies silti un ērti. Viss ir pazīstams un paredzams, nekāda stresa. Taču, paliekot tur mūžīgi, mēs laupām sev iespēju piedzīvot ko neparastu, augt un attīstīties. Būtībā mēs liedzam sev piepildīt savus kvēlākos sapņus. «Lifehack» piedāvā 8 iemeslus, kāpēc mums tomēr vajadzētu pamest savas drošās ligzdas un pieņemt dzīves izaicinājumus.

1. Rutīna laupa spontanitāti

Mums visiem dzīvē eksistē sava veida rutīnas, kaut vai, piemēram, pielāgošanās darba devēja prasībai atrasties birojā no 9:00 līdz 17:00. Jautājums, kuru mums sev ir jāuzdod, - vai gadījumā mēs neesam savu rutīnu vergs? Jā, rutīna var sniegt mums drošības sajūtu haosa pilnajā pasaulē, taču pārlieku ierobežojot sevi un dzīvojot tikai pēc grafika, mēs aizveram durvis iespējām un piedzīvojumiem. Galu galā – ja mēs darīsim to, ko vienmēr esam darījuši, saņemsim tikai to, ko vienmēr esam saņēmuši.

2. Tu atvērsies jaunām un aizraujošām iespējām

Izkāpjot ārā no savas komforta zonas, tu iekāpsi nezināmajā. Tas var būt biedējoši, taču tā ir vieta, kur notiek brīnumi. Pamēģini atcerēties savu pēdējo spontāno piedzīvojumu. Tu nezināji, ka tas notiks, taču tad, kad tas notika, tu juties aizgrābts. Kad mēs vienkārši ļaujamies un izmēģinām jaunas lietas, mēs atveramies iespējām, par kuru eksistenci līdz šim mums nebija ne jausmas.

3. Tu atklāsi iekšējā spēka rezerves

Nevienam nepatīk justies nekomfortabli, taču reizēm tas gluži vienkārši ir nepieciešams. Ļaudis bieži saka, ka pēc tam, kad izdarījuši kaut ko, no kā bijis bail, nemaz nezinājuši, ka uz kaut ko tādu ir spējīgi. Kad mēs piespiežam sevi izdarīt ko neierastu, mēs atklājam par sevi daudz ko jaunu. Mēs uzzinām, ka esam stiprāki un spējīgāki, nekā iedomājāmies. Savukārt šī pieredze padara mūs pašpārliecinātākus.

5. Tu iemācīsies uzvarēt savas bailes

Risks ir biedējošs. Tā kā pasaule ārpus tavas komforta zonas ir nepazīstama, izkāpšana no tās uzdzen šermuļus. Padomā par pēdējo reizi, kad darīji ko biedējošu. Vai tā bija publiska uzstāšanās, jauns hobijs vai ceļojums uz pilnīgi svešu vietu. Un tad padomā par sajūtām, kādas tev bija pēc tam. Eiforija, vai ne? Kad mēs darām ko biedējošu, mēs saprotam, ka vienīgais, no kā mums ir jābaidās, esam mēs paši.

6. Tu nevarēsi saprast, kālab tik ilgi kavējies

Jauna pieredze – jauns bizness, darba maiņa vai attiecību izbeigšana – var likties sākumā justies pilnīgi izsistam no sliedēm. Tu jūties ievainojams un nedrošs. Taču tas pāriet, un vēlāk tu nesaproti, kāpēc vilcinājies. Līdzīgi kā ar amerikāņu kalniņiem – iekāpšana tajos parasti šķiet biedējošāka nekā pats brauciens.

7. Tu piesaistīsi jaunus cilvēkus un pieredzes

Kad piespied sevi rīkoties citādāk, tu atveries jaunām pieredzēm un cilvēkiem. Ja pats neko nemainīsi savā dzīvē, nekas pats no sevis arī nemainīsies. Būtībā tu aizver durvis dzīvei. Pat mazi soļi kā, piemēram, pievienošanās grāmatu klubam vai sporta nodarbībām, var parādīt tev jaunu iespēju ceļu. Tu nekad nezini, ko tur satiksi vai iemācīsies. Turklāt tādējādi tu iemācīsies spert arī lielos soļus.

8. Tava dzīve izmainīsies

Ja tu gribi kaut ko, kas tev nav, tev ir jādara kaut kas, ko nekad neesi darījis. Izkāpšana no komforta zonas paredz uzticēšanos, ka viss izdosies. Lai arī cik mazus vai lielos soļus tu spertu, tava dzīve jebkurā gadījumā iegūs jaunas krāsas, garšas un smaržas. Ne velti eksistē teiciens, ka «dzīve sākas tur, kur beidzas tava komforta zona».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu