Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.MSDpacientiem.lv

Ieteikumi cukura diabēta slimnieka svētku galdam. Jautājumu un atbilžu portāls www.MSDpacientiem.lv un uztura speciāliste Liene Sondore cer, ka cukura diabēta pacientiem šīs Ziemassvētku galda receptes noderēs un vēl, lai Ziemassvētku galds šogad ikvienam izdodas īpaši gards, protams, ievērojot veselīgas ēšanas paradumus!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 300 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 540 g vājpiena biezpiena
  • 3 olas
  • 150 g saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • rīvēta citrona miziņa
  • Gatavošanai – tortes veidne 24 cm/dm, cepamais papīrs, nedaudz sviesta maliņu ietaukošanai

Vienā porcijā – 289 kcal; Olbaltumvielas- 12,56; Tauki – 16,51; Ogļhidrāti - 22,78

Pagatavošanas gaita:

1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un samaisa kopā. Tortes veidni izklāj ar cepamo papīru.

2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni – gan izklājot pamatni, gan malas. Mīklu ir kārtīgi jāpiespiež pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj atdzist.

3. Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām.

4. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai.

5. Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī ~uz 50–60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā.

6. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turas kopā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu