Ja vēlies būt veiksmīgs, negatīvas domas nepalīdzēs! Jeb 14 ieteikumi, kā notvert laimi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas Hawk, CC BY-NC 2.0

Ar negatīvu enerģiju diemžēl nākas saskarties ik uz soļa. Apkārt ir cilvēki, kuri regulāri ir neapmierināti un liek citiem slikti justies. Emocijas, kuras šie cilvēki izplata, ietekmē tavas domas un pašsajūtu. Tomēr, ja vēlies būt veiksmīgs, ir jāmācās šīs negācijas apiet un neļauties to ietekmei. 

Negatīvas emocijas viegli var likt justies slikti, tomēr ir cilvēki, kas spējuši no tā izvairīties. Lūk, vairāki «Lifehack» apkopoti veiksmīgu cilvēku ieteikumi, kurus ņemot vērā, par veiksminieku vari kļūt arī tu:

1.Rod laimes sajūtu sevī

Laimīgi cilvēki savās sajūtās nebalstās tikai no ārējiem kairinājumiem. Viņi saprot, ka brīdī, kad šie stimulatori beidz darboties, garastāvoklis var kļūt sliktāks. Taču veiksmīgi cilvēki neļaujas šai sajūtai. Tieši otrādi, viņi meklē pozitīvas enerģijas avotu sevī.

2.Praktizē pozitīvu domāšanu

Domas ietekmē tavu rīcību, tāpēc, ja domā negatīvi, nākotne nesolīs priecīgus brīžus. Pozitīvi cilvēki nepaļaujas uz prāta radītajām emocionālajām svārstībām. Veiksmīgi cilvēki izvēlas atrast labo pusi katrai problēmai, tādējādi automātiski piesaistot izdošanos.

3.Meklē iemeslus, kas liek sev noticēt

Nekad neļauj negācijām sevi ietekmēt. Dzīvē būs daudz cilvēku, kas apšaubīs to, ko dari. Taču, kamēr tu tici sev, tam nav nozīmes. Ir neskaitāmi iemesli ticēt sev, pat, ja jūties bezpalīdzīgi un nevērtīgi. Negatīvas domas ir nepastāvīgas un problēmas, visbiežāk, iedomātas.

4.Izvairies no negatīviem cilvēkiem

Apkārt esošie cilvēki tevi ietekmē. Ja pavadi laiku ar pozitīviem cilvēkiem, visticamāk, tu arī tāds kļūsi. Ja būsi tuvāk tiem, kas visu laiku sūdzas, izskaust no dzīves negācijas, nebūs tik vienkārši.

5.Regulāri trenējies

Fizisko aktivitāšu laikā organismā izdalās endorfīns, jeb tā sauktais «laimes hormons». Laba izturēšanās pret savu ķermeni atmaksājas, jo sportojot samazinās stress, un tu sāc izjust vairāk pozitīvu emociju. Ja par fiziskajām aktivitātēm un savu ķermeni aizmirsīsi, drīz vien tas liks par to manīt.

6.Pavadi laiku pie dabas

Esot pie dabas, prāts un ķermenis atslābinās. Pozitīvi cilvēki daļu savas dienas velta apkārtējās vides baudīšanai. Tas ir lielisks veids kā «uzlādēt baterijas»!

7.Izvairies no impulsīviem tēriņiem

Iepirkšanās rada tūlītēju prieka sajūtu, tomēr raugoties ilgtermiņā, tas nebūt nav veselīgs ieradums, no kura pozitīvi cilvēki izvairās. Laimīgi cilvēki drīzāk naudu tērē ceļojumiem, lai gūtu pozitīvu pieredzi un atmiņas.

8.Pieņem savas kļūdas

Pozitīvi cilvēki saprot, ka vienīgais veids kā augt un attīstīties, ir nebaidīties no kļūdām. Veiksmīgi cilvēki pieļaujot kļūdas nepadodas, bet turpina strādāt vēl cītīgāk. Lai arī neizdošanās rada negatīvas emocijas, tomēr laimīgi cilvēki apzinās, ka tas ir tikai uz īsu brīdi un turpina domāt pozitīvi.

9.Uzņemies atbildību

Pozitīvi cilvēki jūtas atbildīgi par to, kas notiek viņu dzīvē. Vai gadījusies veiksme vai neveiksme, nav būtiski. Tās vienmēr ir viņu pašu rīcības sekas. Pozitīva persona notiekošajā nekad nevainos ārējos faktorus. Šāda dzīves uztvere noved pie progresa. Pretēji būs, ja ieslīgsi pašpārmetumos un ietekmēsies no lietām, kuras ne vienmēr vari mainīt.

10.Mācies kontrolēt savas domas

Pozitīvi cilvēki zina – ja viņi nekontrolēs savas domas, viņi zaudēs kontroli pār savu rīcību un uzvedību. Šī iemesla dēļ, pozitīvi cilvēki praktizē prāta kontroli, piemēram, meditējot.

11.Atrod laiku atpūtai

Tā vietā, lai censtos būt nevainojami, pozitīvi cilvēki saprot, ka dažreiz ir nepieciešams apstāties, nolikt savus mērķus un ambīcijas otrajā plānā un vienkārši atpūsties. Tas neļaus «sadegt» un uzkrāties negatīvajai enerģijai.

12.Tici, ka vienmēr ir risinājums

Dažreiz, dzīve tev trāpa tik sāpīgi, ka šķiet, no situācijas nav izejas. Šādos brīžos tu sāc šaubīties par savām spējām. Tomēr izeja ir vienmēr un pozitīvi cilvēki to patur prātā. Pat, ja viņi krīt zemāk par zemi, viņi tic, ka tas notiek ar mērķi kļūt vēl stiprākiem.

13.Zini, kad pateikt «nē».

Vārdu «jā» un «nē» izmantošana diktē to, kas notiek tavā dzīvē. Pozitīvi cilvēki koncentrējas uz savām prioritātēm, nevis mēģina izdabāt citiem. Tāpēc šādi cilvēki zina, ka ir daudz lietu, kurām nebūtu jāsaka «jā».

14.Netiecies pēc citu atzinības

Ja tu ļauj citu viedoklim sevi paralizēt, tev būs grūti justies laimīgam. Vairums cilvēku baidās tikt kritizēti. Pozitīvi individuāli domā un rīkojas pilnīgi pretēji. Viņi izmanto neatzīšanu un nosodījumu par apliecinājumu tam, ka rīkojas pareizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu