Dārta Daneviča par rituāliem, kas viņas ikdienu dara harmoniskāku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Āboltiņš

Pirmās saulainās dienas un gaišie vakari pēc garajiem ziemas mēnešiem rada pacilājošu noskaņojumu. Likumsakarīgi, ka dabas atdzimšana un gadalaika maiņa iedvesmo pārskatīt savas ikdienas rutīnas, dzīves telpu un atbrīvoties no visa liekā, lai ar jaunu sparu un atplestām rokām sagaidītu pavasari. Aktrisei Dārtai Danevičai pavasaris ir mīļākais gadalaiks. Tas iedvesmo sakārtot māju, doties garākās pastaigās. Arī logu mazgāšana ir labs rituāls, lai atvadītos no ziemas un ļautu dzīvoklī iespīdēt pavasarīgajiem saules stariem.

Lai radītu savā dzīvē prieku un harmoniju, ne vienmēr ir nepieciešamas kardinālas pārmaiņas. Dārta dalās ar saviem iedvesmas avotiem, kas viņas ikdienu padara harmoniskāku, sakārtotāku, kā arī ļauj sevi iepriecināt.

Kārtības maģija

Lai gan pavasaris ir aktrises Dārtas Danevičas mīļākais gadalaiks, viņa uzsver, ka ir svarīgi iemācīties justies labi visu gadu. Viens no šādiem iedvesmas avotiem ir kārtība. Sakārtota dzīves telpa nozīmē arī mierīgu un sakārtotu prāta stāvokli. Gadalaika maiņa ir labs iemesls, lai to ieviestu savā ikdienā. Rūpīgi sašķirojot, samazinot lieko mantu daudzumu un atlikušo sakopjot, atbrīvojam ne tikai savu dzīves telpu, bet arī atklājam to, kas dzīvē ir patiešām svarīgs. Dārtas mīlestību pret kārtību un agrāk intuitīvi veiktās darbības apstiprinājusi nesen izlasītā Marijas Kondo kārtošanas rokasgrāmata «Kārtības maģija».

Tajā autore iepazīstina ar savu unikālo metodi mantu sakārtošanai un uzglabāšanai. Šīs metodes maģijas slēpjas mantu šķirošanā pēc kategorijām, kā arī atziņa, ka pietiek visas lietas vienreiz rūpīgi sašķirot, lai pie tām vairs neatgrieztos. Dārta šajā pavasarī nolēmusi domāt plašāk un sakārtot arī savas mājas iekšpagalmu, iesēt zālīti, atbrīvot to no liekajiem krāmiem. Viņasprāt, tas ir labs veids, kā ar savu piemēru iedvesmot arī apkārtējos.

Mazie ikdienas rituāli

Līdzīgi kā mājas sakārtošana, arī pastaigas ir veids, kā sakārtot domas un noskaņoties produktīvai dienai. Tā kā aktrise ir divu suņu īpašniece, regulāras pastaigas svaigā gaisā ir garantētas neatkarīgi no gadalaika un laikapstākļiem. Jāatzīst, ka pavasara atnākšana tās padara daudz baudāmākas. Turklāt ārā pavadītais laiks kļūst arvien ilgāks.

Dārtas ikdienas pastaigu maršruti ir Rīgas parki un ieliņas, bet vislabāk aktrise jūtas dabas tuvumā – pie jūras, mežā vai, apciemojot vecākus, lauku mājās. Tas ļauj atjaunoties un uzlabo gan fizisko, gan garīgo pašsajūtu. Tikpat neatņemama rīta sastāvdaļa kā pastaiga ar suņiem, ir arī rīta kafijas tase ārpus mājas kādā no iemīļotākajām Dārtas kafejnīcām. Tā kā aktrises dienas ritms ir ļoti dinamisks, šis ir veids, kā veltīt dažas jēgpilnas minūtes pašai sev, noskaņoties gaidāmajai dienai un vienkārši gūt prieku.

Lietas – kvalitatīvas, ilgtspējīgas un nekā lieka

Dārta Daneviča atzīst, ka ir svarīgi regulāri veikt revīziju savā garderobē un gadalaika maiņa iedvesmo gan atbrīvoties no liekā, gan veikt pārdomātus ilgtermiņa pirkumus. Dārtas galvenie kritēriji, iegādājoties apavus un apģērbus, ir kvalitāte un to ilgtspēja. Aktrises pavasara garderobes must-have ir sportiska stila apavi – šopavasar tie ir ikoniskie «adidas NMD», ko viņa nēsā gan ar ādas biksēm, gan adītu, siltu kleitu, kā arī pavasara jaka un mētelītis.

Sportiska stila kediņas Dārta izvēlas ne tikai dodoties savās ikdienas gaitās, bet arī apmeklējot saviesīgus pasākumus un ballītes, jo tās ne tikai labi izskatās komplektā ar biksēm un sievišķīgu kleitu, bet arī nodrošina tik svarīgo komforta sajūtu.

Jautāta par lietām, kas vienmēr atradīsies somiņā, Dārta atzīst, ka vienmēr līdzi būs paņemti našķi suņiem, lūpu balzams, maks, elektroniskais grāmatu lasītājs, kā arī plānotājs. Ikdienas gaitas, darbus un plānus piefiksēt uz papīra nevis telefonā Dārtai ir svarīgi, jo pāršķirot iepriekšējās nedēļas atvērumu, jauno nedēļu var iesākt ar svaigu redzējumu, kā arī izsvītrot izdarīto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu