Gribi būt vesels? Saki priekšniekam, ko par viņu domā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Kā liecina jauns Lielbritānijā veikts pētījums, atklājot savam priekšniekam, ko par viņu domājat, jūs rūpējaties par savu veselību, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Kā norāda psihologi, ja menedžeri saņem atgriezenisko saiti, visticamāk, viņu padotie būs «laimīgi, veselīgi un mazāk pakļauti stresam».

Lielbritānijas Psihologu savienības konferencē prezentētais pētījums liecina, ka lielākā daļa darbinieku visbiežāk kā stresa cēlonis darba vietā min savas attiecības ar tiešo priekšnieku. Aptaujājot 150 zemākā līmeņa vadītājus un 500 ierindas darbiniekus, atklājies - ja priekšnieki saņem atgriezenisko saiti no saviem darbiniekiem, pastāv daudz lielāka iespēja, ka tie mainīs savu vadības stilu uz labāku. Savukārt menedžeri, kas nesaņem atgriezenisko saiti no padotajiem, visbiežāk nemaina savu uzvedību.

«Ja viņi domā, ka ir jau pietiekami labi, kāpēc lai viņi mainītos,» retoriski jautāja pētījuma autore Emma Donaldsone-Fīdlere. «Cilvēki, kas pakļauti stresa ietekmei, var piedzīvot dažādus psiholoģiskus simptomus, piemēram, nemieru vai depresiju, fizioloģiskus - piemēram, paātrinātu sirdsdarbību vai paaugstinātu asinsspiedienu, un kognitīvus simptomus, tādus kā samazinātas mentālās spējas,» norādīja Donaldsone-Fīdlere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu