Personāla speciālisti par kandidatūras piemērotību izlemj 2-3 minūšu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC licence

Laika patēriņš, ko darba devējs velta vienam CV, ir dažāds, sākot no piecām sekundēm līdz desmit minūtēm, tomēr lielākā daļa atzīst, ka 2-3 minūšu laikā var izlemt, vai dotā kandidatūra izskatāma rūpīgāk un kandidāts aicināms uz interviju, secināts «CV Market Latvia» veiktajā aptaujā.

Tāpat noskaidrots, ka Latvijā kandidātu atlasi uz izsludināto vakanci pārsvarā uzņēmumā veic viens cilvēks bez asistentiem vai palīgiem. Vidējais apjoms, cik vienam personāla speciālistam gada laikā jāpieņem darbā, ir no desmit līdz 20 darbinieki. Pēc CV atvēršanas sadaļas, kurām pirmajām pievērš savu uzmanību Latvijas darba devējs, ir darba pieredze un iepriekšējo darba vietu nosaukumi, izglītība un demogrāfiskie dati - dzimums, vecums, ģimenes stāvoklis.

Tikai pēc tam seko kandidāta vārds, uzvārds, svešvalodu zināšanas un iepriekšējās vai esošās darba vietas sākuma un beigu datums.

CV sadaļas, kurām tiek pievērsta maza uzmanība vai vispār netiek izskatītas, izņemot gadījumus, ja vakancei nav īpašas, specifiskas prasības, ir autovadītāja tiesības, papildu izglītība, kursi un papildu informācija - publikācijas, vaļasprieki, dalība organizācijās un tamlīdzīgi.

Trīs visbiežāk minētie iemesli, kad no pirmā acu uzmetiena kandidāta CV uzreiz tiek atlikts malā, netiekot izskatīts, ir daudz gramatikas un drukas kļūdu, acīmredzama neatbilstība darba sludinājumā noteiktajām prasībām un bieža darba vietas maiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu