Vai ir vērts vasarā meklēt jaunu darbu?

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Vairākums no jums atbildēs, ka vasarā jāatpūšas, nevis jāsvīst, rakstot CV un pieteikuma vēstules dažādām kompānijām. Tomēr, kā rāda darbā iekārtošanas kompāniju pieredze, tieši tāpēc, ka tā domā lielākā daļa darba meklētāju, vasaras periodā var gūt vislabākos rezultātus. Ļoti daudzi maina darbavietu pēc vasaras atvaļinājuma, bet labu pēcteci atrast ir grūti.

Potenciālie darbinieki ir gatavi pieņemt darba piedāvājumu tikai pēc tam, kad paši būs atpūtušies, tādējādi darba tirgū veidojot savdabīgu «vakuuma» situāciju. Darba piedāvājumu ziņā vasarā gan nav novērojams kritums, taču daudzi, saņemot darba piedāvājumu, atbild, ka ir gatavi to izskatīt, bet tikai augusta beigās. Lielākā daļa vēlas izbaudīt atvaļinājumu un tikai pēc tam domāt par jauna darba piedāvājumiem. Tieši tādēļ vasaras sezona ir piemērota aktīvajiem darba meklētājiem.

Atvaļinājumu laiks saasina problēmas, kas saistītas ar nepietiekamiem personāla resursiem, šajā laikā daudzas kompānijas pieņem darba meklētājiem tik patīkamo lēmumu — ir vajadzīgi jauni darbinieki.

Jauna darba meklēšanai un sākšanai vasarā ir vēl kāda ievērojama priekšrocība — jaunajam darbiniekam ir vieglāk adaptēties jaunajā vietā. Atvaļinājumu sezonā uzņēmuma vadība ir «brīvāka», savukārt visi jaunie/lielie projekti vēl tikai tiek plānoti. Turklāt daudzi uzņēmumi vasarā rīko korporatīvos pasākumus (teambuilding, sporta un atpūtas svētkus u. c.), kas ļauj jauniņajiem vieglāk un ātrāk iejusties kolektīvā.

Jāpiebilst gan, ka darba meklēšanai un sākšanai vasarā ir arī savi zemūdens akmeņi. Kaut arī biznesa procesi neapstājas, tomēr tie kļūst lēnāki. Tādēļ jābūt gatavam, ka lēmums par piemērotāko kandidātu tiks pieņemts stipri lēnāk — arī vadībai un personāla atlases speciālistiem jāizmanto atvaļinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu