Gribu norēķināties bez dzeramnaudas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Soli maksāt skaidrā naudā, bet preces piegādes brīdī samaksā caur internetbanku.

Tad preci saņemsi ātrāk un nebūs jāmeklē precīza nauda.»

Es bieži pērku grāmatas un mūzikas kompaktdiskus interneta veikalos, un mans ierastais pirkumu apmaksāšanas veids ir internetbanka «hanza.net», kas ir drošs un ātrs maksājuma veids, kā arī nav jābaidās no ļaunprātīgas iesniegtās informācijas izmantošanas, jo Hansabanka sadarbojas tikai ar uzticamiem partneriem. Pie tam, piemēram, «Platforma Rekords» kā «Hansabankas» klients varu iepirkties ar 5% atlaidi.

Mūsu apstākļos interneta veikals ir tikai reklāmas lapa, kurā parādīti preču attēli. Kurjers vajadzības gadījumā aizved pasūtījumu līdz klienta namdurvīm un iekasē naudu, ja pircējs patiešām vēlas ņemt šo mantu. Rēķinu apmaksāju tikai pēc tam, kad esmu internetveikala mājas lapā nolūkoto lietu apskatījis, tā sakot, bez ekrāna starpniecības.

Kāpēc jāsola skaidra nauda, bet jāmaksā caur internetbanku? Ja rēķins ir apmaksāts, tirgotājs vairs īpaši nesteidzas ar preces piegādi — sak, nauda kabatā un klients var pagaidīt. Skaidra nauda, gluži otrādi, ir vilinājums, un kurjers ierodas ātrāk. Varētu jau arī samaksāt, izvelkot no kabatas naudas zīmi, taču kurjeram nekad neatrodas precīzs atlikums, kuru izdot. Tā ir maskēta dzeramnaudas izspiešana un nekas cits. No šādas situācijas var izvairīties, veicot maksājumu caur internetbanku.

Tas pats attiecas arī uz picēriju diennakts piegādēm. Katrs, kuram vēlās vakara stundās gadījies pasūtīt picu pa telefonu vai aizpildīt pasūtījumu picērijas mājas lapā, noteikti būs ievērojis, cik ļoti atšķiras solītais piegādes laiks no reālā. Ja par pasūtījumu samaksā uzreiz — norēķinoties internetā, bieži vien piegāde jāgaida ļoti ilgi.

Solījums maksāt skaidrā naudā picas piegādātājus pasteidzina. Taču brīdī, kad gaidītā picas kaste tiek ienesta birojā, es veicu maksājumu ar internetbanku un parādu to kurjeram tāpat kā pirmajā gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu