Kontrolēs lielos pirkumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno pārbaudīt, cik nodokļos nomaksājušas personas, kas, piemēram, ir iegādājušās kādas greznas mantas vai arī kam pieder vairāki dzīvokļi un mājas.

«Ja iedzīvotājs aizvadītajā gadā iegādājās greznu mašīnu, taču viņa ienākumi ir atbilstoši, tad, iespējams, nav vērts pārbaudīt šo personu. Turpretī kāds cits būs iegādājies tādu pašu mantu un ir redzams, ka tas neatbilst viņa ienākumiem, tad noteikti tiks veiktas kādas pārbaudes. Arī visiem miljonāru sarakstiem, kuri tiek publicēti avīzēs un žurnālos, pievēršam uzmanību un izvērtējam, vai cilvēks, kas ir tajā sarakstā, atbilstoši saviem ienākumiem ir nomaksājis arī nodokļus,» stāsta VID komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga.

Arī līdz šim tika veiktas līdzīgas pārbaudes, taču tagad tās būs pastiprinātas. Kā norāda A. Grīnberga, pastiprināta kontrole nozīmē arī jaunu metožu ieviešanu, taču šīs metodes atklāt nedrīkstot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu