Latvieši dod priekšroku darbam Rietumu firmās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

47% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka prestižāk ir strādāt kādā rietumvalsts kompānijas filiālē Latvijā nekā pašmāju uzņēmumā, vēsta tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

SKDS šā gada aprīlī veiktās aptaujas dati liecina, ka visbiežāk šādu viedokli pauduši respondenti vecumā no 18 līdz 34 gadiem, kā arī citu tautību pārstāvji un Rīgā dzīvojošie.

Toties 43% šādam apgalvojumam nepiekrīt.

«Salīdzinot jaunāko informāciju un agrāk veikto aptauju datus, var konstatēt — kopš 2001. gada vērojama tendence, ka arvien palielinās to iedzīvotāju īpatsvars, kas nepiekrīt uzskatam, ka prestižāk ir strādāt kādā rietumvalstu kompānijas filiālē Latvijā nekā pašmāju uzņēmumā: 2001. gadā šādu viedokli pauda 33% respondentu, bet 2005. gadā — 43%,» norāda SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Apgalvojumam, ka prestižāk ir strādāt kādā rietumvalstu kompānijas filiālē, visbiežāk nepiekrīt aptaujātie vecumā no 35 līdz 54 gadiem, latvieši, valsts sektorā nodarbinātie, iedzīvotāji, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī nepārsniedz 45 latus, respondenti Vidzemē un Kurzemē, kā arī lauku apvidos dzīvojošie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu