Darbu meklē koķete un šmurgulis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Ja meklē darbu, tad pieteikuma vēstules drošības labad labāk sūti no pieklājīgas adreses.

Katram mūsdienīgam jaunietim ir savs e-pasts, no kura tas sazinās ar saviem draugiem un citiem paziņām, bet pienāk laiks, kad būs jāsūta arī savs CV iespējamajam darba devējam. Dažiem e-pasti ir ļoti interesanti vai pat šokējoši. Piemēram, maza pele, koķete, mučačo, odziņa, saldumins, banda, panama, siers, cool, flejer, xxx, dapacepe, binokio, smurgulis utt. Daži pieredzējuši darbinieki uz jautājumu, kā rīkotos, ja saņemtu e-pastu no saulītes, kura meklē darbu, saka, ka šādu cilvēku neuztvertu nopietni. Citi atkal, ja vien adrese nav rupja, būtu lojāli un domātu, ka rakstītājs ir jauns un moderns cilvēks. Kā rodas šādi e-pasti un vai no tiem jaunieši sūtīs arī lietišķas vēstules?

Lāsmas Zēbergas adrese sākas ar minnuks. Šāds nosaukums radies, kad mājās parādījies ilgi gaidītais kaķītis. Lāsma uzskata, ka e-pastam darba attiecībās ir nozīme, bet, ja viņai e-pasta adrese būtu jāiesniedz darba devējam, tad nosaukumu mainītu, jo cik tad var kaķoties.

Jāņa Dzeņa e-pasta adrese ir dufy, tā radusies multfilmas ietekmē. Bet tagad Jānim jau sākušas pienākt nopietnas vēstules, tālab kauns par tik bērnišķīgu adresi, un viņš to plāno mainīt. Katrā ziņā, kad meklēs darbu, no šīs adreses gan CV nesūtīšot.

Citās domās ir Ainārs Auniņš, kura adrese ir latvianfarmer jeb tulkojumā latviešu fermeris. Saderējis, ka izveidos šādu adresi un ka nebūs kauns to lietot. Ainārs domā, ka darba devēju pat varētu ieinteresēt šāda adrese, kas liecina par atraktīvu un interesantu cilvēku.

Elēna Vasiļjeva izvēlējusies blahastiks, jo nekas cits nav ienācis prātā.

Bet Evitas Skujas e-pastu veido viņas vārds un uzvārds: evita.skuja. Viņa stāsta, ka tagad ir jāiegūst informācija no dažādām iestādēm, un, lai būtu oficiālāk, izvēlējusies savu vārdu un uzvārdu.

Ritas Rulles e-pasts ir ar romantisma piegaršu — vāciski herzen (sirds). Viņai ir ļoti plaša un liela sirds, tālab arī tāds e-pasts. Madaras Gasparovičas e-adrese sastāv no madarag1986. Te ir viņas vārds un dzimšanas gads. Viņasprāt, no šāda pasta var sūtīt arī lietišķas vēstules.

Līga Aistere savam e-pastam deva savu iesauku — rremy. Lietišķas vēstules viņa gan sūtītu no cita pasta, jo vissolīdāk izskatās adrese, kas veidota no vārda un uzvārda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu