Kādos gadījumos darba pārrunās saņemsi kurvīti?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Darbā iekārtošanas biroja vadītājs no ASV F.

Endikots apkopojis, kādu iemeslu dēļ potenciālajiem darba ņēmējiem tiek atteikts. Autors apkopojis iemeslus dilstošā secībā. Izrādās, vislielākā uzmanība tiek veltīta cilvēka izskatam, bet zināšanas ierindojas tikai 29. vietā.

1. Tavs izskats ir nožēlojams.2. Uzvedies kā viszinis.3. Nemāki runāt, vāja balss un slikta dikcija.4. Nav skaidra karjeras plāna un mērķu.5. Neesi vaļsirdīgs un nosvērts.6. Neizskaties ieinteresēts un entuziasma pilns.7. Ārpus darba grafika nevari veltīt darbam laiku.8. Esi apmāts tikai ar naudu un ar to, lai tev paaugstina algu.9. Mācību laikā nav bijušas labas sekmes.10. Negribi sākt no zemāka amata, bet gribi visu uzreiz.11. Centies attaisnoties, esi izvairīgs un norādi uz nelabvēlīgiem apstākļiem.12. Taktiskuma trūkums.13. Par maz brieduma.14. Par maz pieklājības.15. Slikti runā par iepriekšējiem darba devējiem.16. Nemāki orientēties sabiedrībā.17. Nevēlies mācīties.18. Esi novītis.19. Neskaties darba devējam acīs.20. Ļengans rokasspiediens.21. Neizlēmīgs.22. Brīvajā laikā slinko.23. Neveiksmīga ģimenes dzīve.24. Sliktas attiecības ar vecākiem.25. Nevīžīgi izturies.26. Vēlies vienkārši tikt siltā vietiņā.27. Vēlies darbu tikai uz laiku.28. Nav humora izjūtas.29. Maz zināšanu konkrētajā specialitātē.30. Neesi patstāvīgs.31. Nav intereses par firmu un nozari.32. Uzsver savas pazīšanās.33. Nevēlies doties turp, kur nepieciešams.34. Esi cinisks.35. Zems morāles līmenis.36. Esi slinks.37. Neiecietīgs un aizspriedumains.38. Šaurs interešu loks.39. Nenovērtē laiku, piemēram, daudz skaties TV.40. Slikti kārto personiskās lietas.41. Tevi neinteresē sabiedriskā dzīve.42. Nespēj konstruktīvi uztvert kritiku.43. Nenovērtē vērtīgas pieredzes nozīmi.44. Tev ir radikālas idejas.45. Esi nokavējis uz pārrunām bez svarīga iemesla.46. Neesi iepriekš interesējies par kompāniju, kurā vēlies strādāt.47. Neesi audzināts un nepasaki paldies, ka esi aicināts uz pārrunām.48. Tev nav nekas jautājams iespējamajam darba devējam.49. Esi ļoti uzbāzīgs un centies uzspiest savu gribu.50. Nespēj konkrēti atbildēt uz jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu