Kas darba aizsardzības jomā jāzina katram uzņēmējam un darbiniekam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai zināt, kas darba vietā ir atbildīgs par darbinieku drošību un veselības aizsardzību? Vai esat informēts, ka jūsu veselībai darbā var kaitēt ne tikai lakas un krāsas, bet arī nepietiekams apgaismojums, steiga, virsstundu darbs un konflikti? Vai pārzināt normatīvos aktus, kas regulē darba aizsardzības jomu?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, kas svarīgas katram uzņēmējam un darbiniekam, sniedz jaunā grāmata «Strādā vesels un drošs»! Īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem šī grāmata palīdzēs sakārtot darba aizsardzības jautājumus.

Grāmatu sērijā «Praktiskie padomi» klajā laidusi izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests».

Arī ekonomisko grūtību laikā ir spēkā atziņa: jo sakārtotāka vide, jo efektīvāk darbinieki strādā, un tādējādi vairāk iegūst arī pats darba devējs.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu darba devējam jārūpējas par drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi, kurā darbinieki ir pasargāti no nelaimes gadījumiem un arodslimībām. Darba aizsardzības prasības uzņēmumos jaunajā grāmatā analizē žurnāla «Praktiskais Likumdošanas Ziņnesis» redaktore Vineta Vizule.

Grāmatā ir arī normatīvie akti, kas saistīti ar darba aizsardzības prasībām un CD, kurā esošo informāciju ērti var izmantot praksē, piemēram, darba instruktāžas žurnāla vai darba aizsardzības instrukciju satura un struktūras paraugu, obligātās veselības pārbaudes kartes, darba vides risku novērtējumu u. c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu