Par pārmaiņu biznesu un pieredzi Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ikviens pārmaiņu laikos vēlas būt situācijas noteicējs, nevis upuris. Īpaši jau uzņēmējiem ir svarīgi krīzes laikā neļauties panikai un nemocīt savus kolēģus, bet pieņemt lēmumus, kas sekmē uzņēmuma peļņu.

Par to, kā uzņemties risku, iepazīties ar biznesa likumiem un rezultātā baudīt sava darba augļus grāmatā «Savs bizness» stāsta Latvijas uzņēmēja ar vairāk nekā 17 gadu pieredzi Aiva Vīksna.

«Savu biznesu» atkārtotā un papildinātā izdevumā klajā laidusi izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests». Kopš pirmā izdevuma pagājuši divi gadi. «Savs bizness» kļuvusi par vienu no visvairāk pārdotajām «Lietišķās informācijas dienesta» grāmatām. Ar praktiskiem biznesa risinājumiem Aiva Vīksna uzrunājusi plašu lasītāju loku un saņēmusi daudzas pozitīvas un rosinošas atsauksmes.

Jaunajā izdevumā, daloties savā uzņēmējas pieredzē, analizējot to un sniedzot padomus, autore akcentējusi pēdējā laikā biznesa vidē notikušās izmaiņas, kā arī mārketinga, reklāmas, sabiedrisko attiecību un komandas veidošanas jautājumus. Papildinātajā izdevumā īpaša uzmanība veltīta arī pašlaik tik aktuālajam pārmaiņu biznesam un tā nozīmei uzņēmuma izaugsmē.

Aiva Vīksna, «Sava biznesa» autore un izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» izpilddirektore:

«Biznesā neviens nezina visu, tieši tāpēc ir māksla īstajā brīdī lūgt padomu viskompetentākajiem cilvēkiem. Gan plānojot biznesu, gan attīstot to, gan vadot jau stabilu uzņēmumu, nenonieciniet padomdevēju lomu, jo ikvienu situāciju, kuru piedzīvojat jūs, pirms tam kāds jau ir pieredzējis un meklējis no tās izeju.

Ņemot vērā situācijas, ar kurām ikdienā saskaras uzņēmēji, savā grāmatā esmu apkopojusi, manuprāt, svarīgāko informāciju, kas varētu noderēt ikvienam, kurš iecerējis sākt savu biznesu vai to jau sācis, kurš studē vai vēlas savā dzīvē kaut ko mainīt. Savu personisko pieredzi esmu centusies saistīt ar teorētiskajām zināšanām, kā arī papildināt ar piemēriem no dažādām dzīves situācijām.

Uzņēmīgi un gudri cilvēki, jauni uzņēmumi un darba vietas Latvijai pašlaik ir ļoti vajadzīgi. Lai arī uzņēmēja karjera nav viegla, tos, kuriem krūtīs deg uzņēmēja dzirksts, es aicinu nešaubīties, gūt pieredzi biznesā un kļūt par līderiem, kurus augsti vērtē darbinieki, klienti, bankas, investori un sadarbības partneri.»

http://www.lid.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu