Bezmaksas apmācības bezdarba riskam pakļautajiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Sākot ar oktobri, Baltijas Datoru akadēmija (BDA) sadarbībā ar Nodarbinātības Valsts aģentūru (NVA) sāk jaunu Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētu preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu «Profesionāla apmācība bezdarba riskam pakļautām personām».

Tā ietvaros interesenti varēs pilnveidot savas profesionālās prasmes un iemaņas, kā arī iegūt profesionālo kvalifikāciju, apmeklējot BDA organizētās sertificētās bezmaksas apmācības, «Apollo» informēja Līga Bite, «Lattelecom» Komunikācijas daļas projektu vadītāja.

BDA kā lielākais apmācību uzņēmums Baltijā, kas nodrošina plašas IT profesionālu apmācības atbilstoši starptautiskiem standartiem, pašlaik sagatavojis četras profesionālās pilnveides programmas: datorlietošanas pamati, projektu vadība, veselības aprūpē strādājošo apmācība padziļinātās vispārīgās informācijas tehnoloģiju prasmēs, kā arī datoru lietošanas apmācības programmu bibliotekāriem. Apmācību laikā dalībnieki saņems stipendiju 70 latu apmērā, kā arī apmācības noslēdzot, apliecību par profesionālās pilnveides izglītību. Savukārt BDA programmas dalībniekiem piedāvās iespēju kārtot starptautiski atzītu sertifikācijas eksāmenu, kas ļaus to ieguvējiem pretendēt uz darbu ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropas Savienībā.

«Šādu apmācību vajadzību nosaka divi būtiski faktori. Pirmkārt, informācijas tehnoloģijas un to sniegtās iespējas pašlaik tiek izmantotas ļoti plaši, tāpēc darba devējiem ir nepieciešams, lai darbinieks varētu pilnībā izmantot modernās tehnoloģijas un nodrošinātu ātru atdevi no ieguldījuma šajās tehnoloģijās. Kā otro iemeslu saskatu to, ka patlaban izaugusi jau trešā interneta lietotāju paaudze un pirmajām divām jāpapildina savas zināšanas, lai darba tirgū justos pārliecināti, stabili un konkurētspējīgi,» uzsver BDA valdes priekšsēdētāja Nadežda Semjonova.

Projekta mērķis ir sniegt atbalstu bezdarba riskam pakļautām komersanta nodarbinātām personām visā Latvijas teritorijā, kurām ir samazināts darba laiks, samazinoties darba apjomam ekonomiskās krīzes vai globalizācijas faktoru ietekmē, un ilgtspējīgas darba vietas saglabāšanai nepieciešama ar darba devēja profesionālo darbību saistīta profesionālā apmācība.

Lai piereģistrētos apmācībām un saņemtu kuponu, pretendentam jāierodas jebkurā no 28 NVA filiālēm, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un darba devēja apliecinājumu. Apmācībām var pieteikties persona, kas atrodas darba tiesiskajās attiecībās, sasniegusi 25 gadu vecumu un saņēmusi karjeras konsultanta (NVA) atzinumu, kas apliecina nepieciešamību iesaistīties konkrētās izglītības programmas apguvē, lai celtu konkurētspēju darba tirgū, un izglītības iestāde šo personu atzinusi par piemērotu konkrētās izglītības programmas apguvei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu