Rakstiet detektīvromānu un piedalieties konkursā!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Vēlaties kļūt par slavenu rakstnieku? Uzrakstiet detektīvromānu un iesniedziet to vērtēšanai «Lietišķās informācijas dienestā»!

Ja jums ir rakstnieka talants un protat saistošus, noslēpumiem, intriģējošiem sižetiem, interesantiem tēliem un asām, nervus kutinošām izjūtām apvītus notikumus pārvērst detektīvromānā, aicinām jūs cīnīties par iespēju izdot savu detektīvromānu un kļūt slavenam! Lai spertu pirmo soli ceļā uz slavas virsotnēm, iesniedziet savu darbu vērtēšanai izdevniecībā «Lietišķās informācijas dienests».

Izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» izpilddirektore Aiva Vīksna: «Krīze un pārmaiņas radošam cilvēkam ir izaicinājuma laiks, nevis nepārvarama šķēršļu josla. Arī izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» ir pieņēmusi šo pārmaiņu laiku izaicinājumu. Proti, šogad vienlaikus ar pieredzējušu biznesa ekspertu sarakstīto biznesa literatūru sākām izdot pavisam jauna žanra darbus — biznesa romānus, un tagad organizējam detektīvromānu vērtēšanu, kuras mērķis ir realizēt vēl vienu jaunu ieceri — izdot latviešu oriģinālliteratūru detektīvromāna žanrā.

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» vairāk nekā 16 gadu darbojas kā padomdevējs radošiem un uzņēmīgiem cilvēkiem, kuri ir gatavi realizēt savas idejas, darboties biznesā, veidot savu karjeru, uzklausīt pieredzējušu ekspertu viedokli un meklēt arvien jaunas idejas un iespējas. Arī tagad, izsludinot detektīvromānu vērtēšanu, aicinām izdomas bagātos, uzņēmīgos un talantīgos «spalvas meistarus» atsaukties un iesniegt mums savus darbus — jaunu iespēju netrūkst arī tagad, izmantojiet tās!»

Izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» Grāmatu nodaļas vadītāja Rita Baroniņa: «Detektīvromāni kā oriģinālliteratūras žanrs visos laikos bijis populārs. Šā daiļliteratūras žanra sižetu un to kombināciju ir daudz, un tos nereti piespēlē pati dzīve.

Detektīvromānu autoriem un autoru kolektīviem mēs vēlam izdomu un veiksmi un aicinām mums izvērtēšanai iesniegt vēl nepublicētus oriģinālliteratūras darbus detektīva žanrā, vēlams saistītus ar biznesu un uzņēmējdarbību. Darbi jāiesniedz līdz 2010. gada 15. janvārim (pasta zīmogs).»

Papildinformācija par darbu iesniegšanu detektīvromānu žanrā

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests», sākot jaunas sērijas izdošanu, izsludina darbu iesniegšanu detektīvromānu žanrā.

Mērķis: izdot latviešu oriģinālliteratūru detektīvromāna žanrā. Dalībnieki: darbus tiek aicināti iesniegt autori vai autoru kolektīvi.

Izdevniecības atzīto darbu autoriem tiks izteikts sadarbības piedāvājums publicēt darbu, slēdzot autorlīgumu.

Autors vai autoru kolektīvs iesniedz nepublicētu grāmatas manuskriptu datorizdrukā, norādot autora vai autoru kolektīva vārdu, uzvārdu, dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru, e-pasta adresi.

Prasības darbu iesniegšanai:• Darbs jāsūta pa pastu ierakstītā sūtījumā vai jāiesniedz SIA «Lietišķās informācijas dienests», Rīgā, Graudu ielā 68 (katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 16.00), ar norādi «Detektīvromāni».• Darbus var iesniegt līdz 2010. gada 15. janvārim (pasta zīmogs).• Darbi jāiesniedz datorizdrukā.• Darbam jāpievieno ziņas par autoru vai autoru kolektīvu, norādot: vārdu, uzvārdu, dzīvesvietas adresi, tālruņa numuru, e-pasta adresi.

Galvenie vērtēšanas kritēriji:• Iesniegtajam darbam jābūt uzrakstītam detektīvromāna žanrā.• Vēlama saistība ar biznesu, uzņēmējdarbību.• Oriģinalitāte.• Mākslinieciskā kvalitāte.• Kompozicionālais veselums.• Darba apjoms robežās no 220 000 līdz 300 000 rakstu zīmēm (ar intervāliem).

Vērtēšana:• Darbus vērtē izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» izveidota komisija.• Darbu vērtēšanas komisija vērtē darbus pēc vērtēšanas kritērijiem.• Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» sazinās ar katru iesniegtā darba autoru, atsevišķi informējot par komisijas atzinumu. • Labāko darbu autori saņem no izdevniecības sadarbības piedāvājumu.• Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» patur tiesības nepiešķirt honorāru un nepublicēt darbus, ja iesniegtie darbi neatbilst darbu vērtēšanas kritērijiem un ja komisija tos atzinusi par publicēšanai neatbilstošiem.• Darbu vērtēšanai iesniegto darbu manuskriptu datorizdrukas atpakaļ neizsniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu