Aptauja par bezdarbnieku apmācību pie darba devēja

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Lai noskaidrotu, vai darba devēji ir gatavi iesaistīties pasākumā «Bezdarbnieku apmācība pie darba devēja», Labklājības ministrija (LM) aicina darba devējus elektroniski izteikt viedokli.

LM sagatavotajā aptaujā darba devēji ir aicināti atbildēt uz vairākiem jautājumiem, tostarp, par to, cik ilgi, pēc viņu domām, pēc apmācību beigām būtu jānodarbina bezdarbnieki. Darba devēju viedokli LM ņems vērā, strādājot pie izmaiņām minētajā pasākumā.

www.lm.gov.lv

Pasākums «Bezdarbnieku apmācība pie darba devēja» paredz darba iemaņu un profesionālo prasmju atjaunošanu (ilgst līdz 3 mēnešiem) un jaunas profesijas ieguvi (ilgst līdz 6 mēnešiem). Apmācību organizē darba devējam vajadzīgā speciālista sagatavošanai, ja darbībai noteiktajā profesijā nav nepieciešams valsts atzīts izglītības dokuments vai bezdarbnieks ir ieguvis profesionālo kvalifikāciju, bet zaudējis darba iemaņas un profesionālās prasmes. Darba devējs pēc apmācības noorganizēšanas uzņemas saistības pieņemt darbā bezdarbnieku vismaz uz 6 mēnešiem.

Sākot ar 2010.gada februāri minētajā pasākumā plānots:

1) samazināt laiku, kurā darba devējam pēc apmācību pabeigšanas ir jāpieņem bezdarbnieku darbā no sešiem uz trīs mēnešiem;2) no 100 latiem uz 120 latiem palielināt bezdarbniekam pasākuma laikā izmaksājamo stipendiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu