Brīvprātīgā darba prakses - atbalsts jauniešu nodarbinātībai

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LDDK kopā ar Valsts Prezidentu Valdi Zatleru parakstīs iniciatīvas vēstuli «Pieredze nākotnei». Iniciatīvas mērķis ir radīt iespējas jauniešiem iegūt brīvprātīgā darba iespējas pirmās darba pieredzes iegūšanai gan uzņēmumos, gan valsts un pašvaldību iestādēs, portālu «Apollo» informēja Agnese Alksne, Latvijas Darba devēju konfederācijas korporatīvās sociālās atbildības un komunikāciju eksperte.

Gada sākumā uzsāktā diskusija ar biedrību Jauniešu konsultācijas un atbildīgajām valsts institūcijām par risinājumiem, kas nepieciešami, lai veicinātu jauniešu nodarbinātības un izglītības pasākumus, ir vainagojusies ar rezultātu - brīvprātīgo darba prakšu ietvaros, jauniešiem būs iespēja apgūt darba iemaņas dažādās profesijās.

Kad vidusskolēni sāk izvēlēties savas nākotnes profesijas un studenti sāk meklēt darba un prakses iespējas, tie visbiežāk saskaras ar problēmu, ka darba devējam nav papildus resursi, ko veltīt jauniešu prakšu nodrošināšanai. Tādēļ brīvprātīgā darba risinājums būs pieņemams abām pusēm. Darba devējs ieguldīs jauniešos laika un cilvēkresursus, apmācot ar jaunām iemaņām konkrētajā profesijā, bet jaunietim būs iespēja savā dzīves gājumā ierakstīt prakses atsauksmes, kas tik ļoti ir nepieciešama, lai sameklētu atbilstošu darbu izvēlētajai profesijai.

www.prakse.lv

Programmas ietvaros valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī uzņēmumiem tiks piedāvāts arī brīvprātīgo darba līguma paraugs, kādu rekomendēts noslēgt, lai brīvprātīgo darbu veicošiem jauniešiem sniegtu iespēju padziļināti apgūt konkrētā darba iemaņas un gūt pieredzi.

Uzziņai:

Pēc LR Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotajām pagājušā un šā gada prognozēm, šogad vidusskolu vidēji beigs 16 000 jaunieši un pamatskolu - 25 000 jaunieši. Augstskolas un koledžas absolvēs ap 25 000 jauniešu un profesionālās skolas - ap 8000 jauniešu. Savukārt, pēc Valsts Nodarbinātības valsts aģentūras jaunākajiem apkopotajiem datiem, bezdarbnieku skaits vecumā no 15 līdz 24 gadiem sasniedzis jau 26 000.

Jauniešu brīvprātīgā darba nodarbinātības iniciatīvas vēstuli parakstīs Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja vietnieks Andris Rāviņš, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle un Jauniešu portāla prakse.lv vadītājs Jānis Logins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu