Karjeras iespēju diena LU

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Darba devēji tiek aicināti iesniegt pieteikumus dalībai Karjeras iespēju dienā, kas notiks 2009.gada 26.martā, Latvijas Universitātē (LU), Rīgā, Raiņa bulvārī 19, Lielajā aulā, portālu «Apollo» informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

Šī ir jau piektā Karjeras iespēju diena Latvijas Universitātē, kuras laikā studenti var iepazīties ar dažādu nozaru Latvijas un starptautiskajiem uzņēmumiem, tikties un runāt ar uzņēmumu pārstāvjiem, uzzinot informāciju par prakses, vasaras un patstāvīgā darba iespējām. Tikšanās ar darba devēju rosina studentus apzināt nepieciešamās kompetences un saskatīt iespējas mainīgajā darba tirgus situācijā.

Darba devējiem tā ir iespēja veicināt sava uzņēmuma atpazīstamību, informējot studentus par pakalpojumiem, kurus uzņēmums sniedz vai produktiem, tehnoloģijām, kuras attīsta. Tā ir arī iespēja satikt motivētākos LU studentus, dibināt kontaktus ar viņiem kā potenciālajiem praktikantiem vai darba ņēmējiem, un nodrošināt studentus ar informāciju par darba tirgus prasībām, viņu veiksmīgai integrācijai darba tirgū.

Pasākuma laikā tiks iekārtoti uzņēmumu informatīvie stendi. Informācija par uzņēmumiem – Karjeras iespēju dienas dalībniekiem – tiks publicēta speciāli izdotajā katalogā «Karjeras ceļvedis». Katalogs tiks ievietots arī LU portālā - Karjeras centra sadaļā. Uzņēmumu pārstāvju tikšanās ar studentiem, potenciālajiem uzņēmumu darbiniekiem, sniedz iespēju klātienē diskutēt par izglītības, prasmju, kompetenču nepieciešamību veiksmīgai integrācijai mainīgajā darba tirgū un darbaspēka resursu attīstībai.

Universitātes Karjeras centrs īsteno vairākas sadarbības formas ar darba devējiem, kas veido saikni starp augstskolu, studentiem, absolventiem un darba devējiem. Universitātes portālā darba devējiem jau vairākus gadus ir iespēja bez maksas publicēt darba sludinājumus un ir pieejama studentu CV datu bāze, kas palīdz jauno speciālistu atlasē. Papildus tiek realizēts īpašs pasākumu cikls – Uzņēmumu dienas fakultātēs, kuru laikā tiem ir iespēja iepazīstināt ar savu darbību, sasniegumiem, attīstību un prakses/darba iespējām uzņēmumā.

www.karjera.lu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu