Jauniešiem bezdarbniekiem labāki noteikumi darba praksēm

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu darba praksēs Nodarbinātības valsts aģentūrā varētu iesaistīties pēc iespējas plašāks interesentu loks, Labklājības ministrija (LM) ir noteikusi elastīgākus pieteikšanās nosacījumus.

Turpmāk praktizēties Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) varēs jaunieši bezdarbnieki, kuriem ir augstākā izglītība ne tikai sociālajās zinātnēs, kā tas bija noteikts iepriekš, bet arī cilvēkrīcības zinātnēs, informācijas un komunikācijas zinātnēs, komerczinībās un administrēšanā, tiesību zinātnēs, kā arī pedagogu izglītībā un izglītības zinātnēs.

Bez tam noteikts, ka turpmāk praktizēties NVA varēs arī tie jaunieši bezdarbnieki, kuriem ir vismaz sešus mēnešus ilga darba pieredze. Iepriekš bija noteikts, ka iesaistīties praksē var jaunieši, kuriem ir vismaz vienu gadu ilga darba pieredze.

To paredz šodien valdībā akceptētās izmaiņas ESF aktivitātē «Bezdarbnieku un darba meklētāju apmācība».

Atgādinām, ka, ieguldot ESF līdzekļus, kopš šī gada aprīļa darba praksēs pie NVA inspektoriem var iesaistīties jaunieši bezdarbnieki. Praksē var iesaistīties tie jaunieši, kuri• ir vecumā līdz 25 gadiem;• nesaņem pabalstu;• ir ieguvuši augstāko izglītību iepriekš minētajās zinātnēs,• ir labas latviešu valodas zināšanas (izglītība iegūta valsts valodā vai ir valsts valodas prasmes augstākais līmenis);• ir vismaz sešu mēnešu ilga darba pieredze;• bezdarba laikā nav saņemts atbalsts jauniešu darba praksē vai atbalstītās nodarbinātības pasākumos mērķgrupu bezdarbniekiem.Ja pretendentu skaits pārsniegs prakses vietu skaitu, priekšrocība iesaistīties pasākumā būs tiem bezdarbniekiem, kuriem:• ir maģistra grāds iepriekš minētajās zinātnēs;• ir pēc bērna kopšanas atvaļinājuma;• ir labas saskarsmes un uz klientu vērstas darbības prasmes, ko apliecina karjeras konsultanta novērtējums.

Uzsākot praksi, jaunieši sākotnēji 40 stundas tiek apmācīti veicamajam darbam. Mācību laikā bezdarbniekiem kompensē arī sabiedriskā transporta izmaksas. Prakses vieta NVA filiālēs nodrošināta gadu, un prakses laikā praktikanti katru mēnesi saņem stipendiju 150 latu apmērā.

Plānots, ka tādējādi divu gadu laikā NVA papildus varēs piesaistīt 144 atbalsta darbiniekus esošajiem inspektoriem un referentiem nodarbinātības jautājumos no kvalificēto bezdarbnieku vidus.

Iesaistot NVA praksēs jauniešus ar augstāko izglītību un sniedzot atbalstu iestādes personālam, plānots uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti.Kopumā pasākuma īstenošanā ieguldīs ESF un valsts līdzekļus 482,3 tūkst. latu apmērā. Pasākums tiks īstenots līdz 2012.gada 1.aprīlim

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu