Nopietnas traumas nenopietnos veidos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/animalvegetable/

Ik dienas «BTA Insurance Compay» SE saņem vidēji 10 atlīdzību pieteikumus no klientiem, kuri iegādājušies nelaimes gadījumu (NG) apdrošināšanu . Lielākā daļa traumu tiek gūtas sadzīviskos apstākļos un visneiedomājamākos veidos. Vidēji par vienu NG saņemtā atlīdzība ir aptuveni 288 latu.

Jekaterina Radzinska, BTA Personu apdrošināšanas departamenta direktore: «Pēc iesniegtajiem paskaidrojumiem par traumas gūšanas veidu, ko saņemam no saviem klientiem, esam secinājuši, ka nomācoši liela daļa traumu notiek tādos apstākļos, kad pēc loģikas traumu gūt nevajadzētu, jo runa ir par ikdienišķām situācijām, tātad šķietami nekādam riskam nevajadzētu būt. Piemēram, mums bija klients, kurš iesniedza atlīdzības pieteikumu par deguna un abu augšējo žokļa kaulu lūzumu. Šī ārkārtīgi nopietnā sejas trauma tika gūta laikā, kad cilvēks vienkārši piegāja pie traktora, lai nomainītu riepu, bet tā sprāga. Ko tādu nav iespējams paredzēt!»

Taču bieži vien traumas tiek gūtas arī visai amizantos veidos. Lai parādītu, kādos veidos iespējams gūt visnopietnākās traumas, piedāvājam ieskatīties BTA klientu NG atlīdzību pieteikumos:

«Kārtojot nākamajai dienai skolas drēbes, no biksēm izkrita 0.50 Ls monēta, kuru rāpojot mēģināju sameklēt, bet bija palikušas vaļā skapja durvis, par kurām aizmirsu, un, strauji ceļoties augšā, atsitu galvu.» Rezultātā smadzeņu satricinājumu. «Sporta stundā, metot kūleni, man aizķērās kāja un ar ceļgalu salauza degunu.» «Gatavojot ēst, paslīdēja kāja, un abas rokas apdedzināju ar karstu eļļu.» (Rezultāta abu plaukstu termisks apdegums.) «Darbā, ņemot no malkas grēdas malku, nepaspēju pamukt, un no brūkošās grēdas ar malkas pagali tika salauzta kāja.» «Skaldot malku, pagale negaidīti lidoja atpakaļ un traumēja aci un degunu.» «Aizšauts meža dzīvnieks, atrodoties bezizejā, uzbruka un radīja plēstas brūces rokā.» «Sakoda ielas kaķis.» «Suns iekoda dibenā un palika rētas.» «Vedot no ganībām liellopus, ar pavadu tika norauts labās rokas īkšķa pirksts.» «Darbā, pārnēsājot instrumentu kasti, man aizķērās kāja, paklupu, un tika izsists zobs.» Krītot no zirga, izsisti divi zobi. «Bērns gāja mājās no skolas, un uz galvas uzkrita ledus gabals.» (Rezultātā smadzeņu satricinājums.) «Pusdienas pārtraukumā iegāju kafejnīcā, lai paēstu, ar pusdienu šķīvi rokās devos uz kafejnīcas lejas zāli, kāpjot pa trepēm, paslīdēju un nokritu ar roku uz šķīvja.» (Rezultātā sešas šuves uz rokas pirkstiem.) Rokot kanalizācijas trubu, notika zemes nogruvums, rezultātā kritiens uz trubas. (Rezultātā iekšējo orgānu bojājumi, invaliditāte.) «Nesot rokā dokumentu mapi, neparēķinot trajektoriju, trāpīju ar mapi durvju ailē. Pēc trieciena ar mapes asajiem stūriem un durvju aili tika traumēts vēders.» «Liecoties uz leju, lai celtu cementa maisu, tajā pašā brīdī mans suns leca uz augšu un sabadījāmies ar galvām. Tā rezultātā guvu deguna traumu.» «Nesot sunim ēst, iekritu viņa izraktajā bedrē. Kāju pakustināt vairs nebija iespējams.» (Rezultātā kājas lūzums) «Ieslēdzu lokšķēres un aizgāju mazgāties, lokšķēres noliku uz dīvāna, lai silst. Pēc mazgāšanās izžāvēju matus ar fēnu, tad iegāju otrā istabā, kur uz dīvāna karsējās lokšķēres, un nejauši uzsēdos tām virsū, kā rezultātā guvu apdegumus.»

«BTA Insurance Company» SE dati liecina, ka ik vasaru tiek izmaksātas apdrošināšanas atlīdzības par vismaz 120 nelaimes gadījumiem. Bieži traumas gūst bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu