«Princese» par stervām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sveiciens pavasari gaidošajiem!

Katra pāra satikšanās nav nejaušība. Tā gluži nebūs, ka šī tikšanās ir ierakstīta debesīs. Drīzāk tā ir ierakstīta katra galvā kādā īpašā vietā, par ko gribu pastāstīt, bet vispirms kāds piemērs iz dzīves, kas sastopams samērā bieži.

No pasaulē mītošām homo sapiens sugas mātītēm paprāva daļa, neatkarīgi no ādas krāsas un izmēra, pieskaitāma pie stervu pasugas. Ar ko šīs dāmas atšķiras no nestervām? Ar to, ka ne visai glīti izturas pret pretējo dzimumu. Pareizāk sakot, nerēķinās ar pretējo dzimumu un, pie reizes, visu pasauli. Dzīvo tā, it kā visai pasaulei būtu jāgriežas tikai ap viņām vien! Nu stipri vien neērtas dzīves un sadzīves partneres! Neskatoties uz to, uz pasaules mīt pietiekams daudzums homo sapiens tēviņu, kam patīk un viņi ir kā traki uz stervām. Kā apmāti viņi skrien, lec, izpilda katru kaprīzi, galu galā apprec un tad sāk ciest. No kā? No sievas negantā rakstura.

Var jau tiem cietējiem jautāt: ko ta’ precēji tādu maitu? Uz ko, droši vien saņems atbildi, ka nevarēja taču zināt, kāda laulības dzīvē izvērtīsies iecerētā.

Joks ir tāds, ka tie nezinīši īstenībā zināja gan, bet ignorēja attiecīgo iecerētās rakstura iezīmi. Viņu tā saucamā «mīlas kartē», kas ir katram cilvēkam (pēc šādas kartes tiek meklēts dzīves partneris) skaidri un gaiši ierakstīts – stervas raksturs. Tur noteikti vēl ir ierakstītas daudzas citas projektējamās iecerētās pazīmes: piemēram, gari vai īsi mati, liels vai mazs dibens, lielas vai mazas krūtis, skaļa balss, izaicinoša uzvedība u.t.t. Laikam jau nejaukais raksturs nav tik būtisks un neatrodas «mīla kartes» svarīgāko īpašību pirmajās vietās.

Tie zinātnieki, kas uzskata, ka cilvēka sociālā uzvedība un partneru meklēšana ir veidojusies evolūcijas rezultātā, apgalvo, ka katra indivīda «mīlas karte» liek meklēt tieši tādu partneri, kas visvairāk atbilstu tai. Savu «mīlas karti» katrs indivīds aizpilda pats, smeļoties iedvesmu no pieredzes un iespaidiem, ko gūst no zīdaiņa vecuma līdz pat mūža beigām. «Mīlas kartē» vēlamā partnera īpašības var mainīties gadiem ritot un uzkrājoties pieredzei. Jo vairāk izvēlētais partneris atbilst «mīlas kartei», jo indivīds ir laimīgāks. Arī partnera atbilstība vai neatbilstība nosaka seksuālo uzvedību. Īpaši tas attiecināms uz sievietēm, kas mēdz seksuāli noslēgties aizvien vairāk pārliecinoties, ka partneris aizvien mazāk līdzinās pašas sastādītās"mīlas kartes» tēlam.

Novēlu visiem PRINCESES lasītājiem uzspīdot marta saulītei, pārskatīt katram savu «mīlas karti», lai aptvertu, ko tad meklēt un gaidīt, vai priecāties par to, kas ir! Bet, ja kaut kas tomēr nav lāga, tad godam ar to tikt galā! Galvenais, lai esat laimīgi. Arī gultā.

Rita

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu