Žurnāls «Lilit» jūlijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Todien lija. Es gaidīju pienākam tramvaju un, lai nebūtu jāizmirkst līdz ādai, ieskrēju pašiverēties tuvējā lēto drēbju bodītē. Šķirstīju ķīniešu lupatas un prātoju, vai nevajadzētu uzcirsties kādā no šīm kleitelēm — ilgāk jau par vienu vasaru drēbe neizvilktu, tomēr savs prieciņš ziemīgajā vasaras dienā tiktu. Te pēkšņi sajutu pieskārienu elkonim. Apcirtos apkārt. «Čau, Dačuk!» mani sveicināja kāds sens paziņa no mārketinga aprindām. «Ko tad tu šajā veikalā dari? Tavā vecumā, ar tavu amatu un statusu! Traka esi, vai? Tev taču vajadzētu tikai pa…» tālāk sekoja vai visu Latvijā dārgā gala zīmolu uzskaitījums. Iesākumā nodomāju, ka viņš ālējas, taču, ieklausoties tālākajos puiša spriedelējumos par to, ko drīkst un nedrīkst atļauties «tāda ranga dāmas kā tu», pavisam samulsu un pie pirmās izdevības izspruku atpakaļ lietū. «Ar šitām drēbēm tu taču nekur augstāk netiksi,» jau durvīs mani sasniedza nākamā frāze.

Ak tu tētīt! — pie sevis pukojos. Kas tās par aplamām iedomām! Man nekad nav bijis svarīgi, cik maksā ārējā čaula — ja godīgi, man pat ir mazliet žēl izdot milzu naudu par lupatām, kuras nolietojas, novalkājas, izbalē. Taču, neslēpšu, šaubu urdīgums uz brīdi iezagās — a ja nu puisim taisnība, un es nudien nekur tālāk netikšu, ja turpināšu ģērbties drēbēs, kuru cenas ir kā cenas, nevis liek aizdomāties par gadu, kurā tās ražotas (Ls 1998, Ls 2005…)? Taču tad es ķēros pie LILIT rediģēšanas un nomierinājos — rakstā par cilvēku iedalījumu rangos un hierarhijās skaidri un gaiši var izlasīt, ka izšķirošā ir PĀRLIECĪBA un nebūt nav svarīgi, vai to apliecina kādas īpašas redzamas kvalitātes.

Mūsu šī numura varoņiem pārliecības trūkumu laikam būtu grūti pārmest — ārēji skarbais Māris Zanders ir pārliecināts par mīlestības mūžīgumu, LILIT galerijas viešņas bez pārliecības nebūtu izveidojušas veiksmīgu biznesu, bet mūsu leģenda Mija Farova… Mjā — nepārliecināta sieviete diezin vai paralēli spožai aktrises karjerai būtu ar mieru audzināt 13 bērnus. Ekh, metu šaubas pie malas! Atceros, kā vidusskolas izlaidumā ierados no palaga šūdinātā kleitā ar margrietiņu pušķi rokā un jutos visskaistākā meitene pasaulē — daudz skaistāka par zīdā tērptajām rošu un liliju pušķu nesējām. Galvenais ir pārliecība!

Dace Rukšāne, Lilit galvenā redaktore

Vēl žurnāla Lilit jūlija numurā lasiet:

  • Lilitai uz mēles: slepenais Zanders. «Mīlestība ir kā vēzis. Briesmīgs salīdzinājums, bet tā ir — tu dzīvo ar vēzi,» saka žurnālists Māris Zanders
  • Lilita leģenda: Mija Farova. Viņas vīrs bija Frenks Sinatra, mīļākais — Vudijs Allens, draugs — Salvadors Dalī. Klāt tam visam viņa ir arī 13 bērnu māte.
  • Psihoanalīze ģēniji: Zīgmunds Freids. Pēc viņa parādīšanās uz skatuves bez elementārām zināšanām par psihoanalīzi nevar vairs izprast pat trulu Rietumu bojeviku.
  • Lilit galerija: viņas pārdod labu garastāvokli. Zane, Agra un Jeļena vienā jaukā dienā izvēlējās sev nodarbi un no sirds arī noticēja, ka viss izdosies lieliski.
  • Senās zinātnes: zini īsto vietu! Pasargā sevi no sliktu vietu negatīvās ietekmes.
  • Vienkārši mistika: dzelzs roka zīda cimdā. Kā tavas ķermeņa formaszmaina tavu horoskopu?
  • Lilit eksperiments: tā tu izskatīsies pēc 10 gadiem. 3 drosmīgas sievietes uzzina, kā pārvērtīsies viņu sejas āda, ja to kops un ja nekops.
  • Lilit meistarklase: būt sievietei ir izdevīgi. Stāsts par to, kā ar skropstu plivināšanu un citām lietām gūt sev labumu
  • Pētam sevi: ķermeņa valoda. Uzzini, ko nozīmē tava patika pret viņu pavedinošajām acīm, stiprajām rokām un seksīgo dibenu.
  • Starp mums, meitenēm: kā liks instinkts! Daži zinātnieki ir pārliecināti, ka mēs nekur tālāk par dzīvniekiem neesam tikuši. Kā tas ietekmē mūsu attiecības?
  • Tā domā viņi: Ieva, nekaitini mani! Pieci iemesli, kas precēta vīrieša atvaļinājumu pārvērš ļaunā murgā.
  • Logs uz guļamistabu: atvadas no seksa simbola.
  • Kas ir atkarība no seksa? Ko tā dara ar atkarīgajiem? Kā no tās tikt vaļā?
  • Veselības akadēmija: simts gadu un vēl jauna? Vienkāršas receptes veselības uzlabošanai no senindiešu zinātnes pūra.
  • Nost ar kilogramiem: riepas lai paliek šoferiem. Kā tikt pie gluda, vingra… jeb vienā vārdā — skaista vēdera nedēļas laikā?
  • Pie galda, lūdzu: ar ko gan sirdi mierināt? Produkti, kas nostiprinās tavu asinsrites sistēmu un darīs laimīgāku tavu sirdi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu