Janvāra «Dārzā» jaunumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Paši sev radītāji Ceriņu sētas ikdienas rīts uz Gaujmalas skatuves. To var skatīt arī kā Latvijas dabas un latviešu cilvēka dzīves izrādi, kuras režisori, scenogrāfi un aktieri sevis un savas vides radītāji esam paši.

Mazo tauriņu pasaule pusotrā kvadrātmetrā Kolekcionāre Lolita Afanasjeva radījusi gluži neticamu pasauli – nelielā Rīgas standartdzīvoklī izvietojusies savrupa miniatūro orhideju pasaulīte. Augiem atvēlēta aizstiklota, siltināta, pusotra kvadrātmetra liela lodžija.

Prasīgas, bet devīgas – dekoratīvās kolejas jeb skaistnātres Šad un tad dzirdēts, ka skaistnātres sauc par nabagu kodijām, un ne bez pamata – neraugoties uz to lēto cenu, lapu krāšņumā skaistnātres savas daudz dārgākās līdzinieces bieži vien pat pārspēj.

Adataiņi sniegāKaktusi parasti asociējas ar sausumu, karstu gaisa temperatūru un spožu, cepinošu sauli. Tomēr kaktusu pasaules bezgalīgā daudzveidība liek iepazīt satriecošas, dažkārt pat neticamas pielāgošanās spējas – ir kaktusi, kuri dzīvo normālu dzīvi pat temperatūrai nokrītoties līdz –40◦C.

Dārziņš uz balkona. Kāpēc ne?Kāpēc uz balkona – jūs jautāsiet? Tāpēc, ka tā ir iespēja nodarboties, neteiksim, ar dārzkopību, bet ar augu audzēšanu savam priekam. Šī ideja radās, domājot par zaļo īkšķu īpašniekiem, kuriem dārza nav.

Kalendārs – janvāris Darbi janvārīDarbi sakņu dārzā Darbi augļu dārzā Darbi telpās Darbi košumdārzā

Skaisto puķu stādu noslēpums Kā tikt pie tik grezniem puķu stādiem, kādus jau vasaras sākumā tirgo stādu audzētāji? Diemžēl mājas apstākļos nekad tādi neizdodas. Lūk, noslēpuma atminējums – stādu audzētāji jau ziemā augu mazulīšus saņem no ārzemēm.

Izcili labu tomātu sēklasLielisku šķirņu tomātu komplektu jaunajai sezonai piedāvā Latvijā populārā tomātaudzētāju Bražūnu ģimene.

Labie milži Lielie koki ir tie īstie, kas piešķir visai dārza ainavai noskaņu, rada dārzā augiem tīkamu dzīves vidi, pasargājot no saltiem vējiem.

Veselības lādiņš salātu zaļumāSalāti jau sen zaudējuši savu sezonālo raksturu, jo plašā sortimentā ir pieejami cauru gadu. Turklāt lielāko gada daļu ir nopērkama vietējā produkcija, bet importētā – visu laiku.

Brīnumainā milzu oga Vai zinājāt, ka no mūsu dārzu lielākās ogas uzturā ir izmantojams viss, ieskaitot ziedus? Ķirbī ir daudz vitamīnu un minerālvielu – aminoskābes, C vitamīns, B grupas vitamīni, karotīns, pektīnvielas, fosfors, silīcijs, kobalts, magnijs, varš.

Dabas spēks vielmaiņai Arvien vairāk cilvēku vēlas izmantot dabas veltes un senās homeopātijas zināšanas, kas dabiskā veidā var palīdzēt sakārtot cilvēka veselībai un labsajūtai tik nozīmīgos vielmaiņas procesus.

Pareiza elpošanaElpošanas kvalitāte ietekmē dzīves kvalitāti. Elpošanai var nepievērst uzmanību, bet tā noteikti pievērsīs uzmanību mums, ja tiks apgrūtināta.

Saimnieka lepnums – koka grīdaZiemas mēneši ir īstais laiks, lai mājas saimnieks padarbotos pa iekšu. Piemēram, ar kritisku aci novērtētu koka grīdu stāvokli un, ja nepieciešams, veiktu nelielu remontu. Atbilde lasītājai – Bruņutis uz orhidejas Ziņas un jaunumi

www.masts.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu