Trīs gadu laikā Rīgā likvidēs 16 skolas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc garām diskusijām Rīgas domes deputāti otrdien nolēma likvidēt 16 galvaspilsētas skolas. Deputātu pieņemtajā lēmumā paredzēts, ka, optimizējot skolu tīklu, Rīgā no šā gada 1.septembra vairs nedarbosies desmit skolas, kuras tiks pievienotas citām mācību iestādēm. Kopumā līdz 2011.gada beigām plānots likvidēt 16 skolas.

Pašvaldība plāno skolas vairs neuzturēt ēkās, kuras tiek īrētas no privātīpašniekiem, kā arī atbrīvot telpas, kuras nav piemērotas mācībām. Skolās, kas atrodas tuvu viena otrai, bērni netiks pārvietoti, bet tiks likvidēta administrācija.

Šogad līdz 1.septembrim plānots likvidēt Rīgas Imantas sākumskolu, Iļģuciema sākumskolu, Rīgas Ļ.Tolstoja krievu vidusskolu, Rīgas Bišumuižas pamatskolu, Mežaparka sākumskolu, Rīgas 30.vidusskolu, Rīgas 38.vidusskolu, Rīgas 20.vidusskolu, Rīgas 5.pamatskolu un Rīgas Sarkandaugavas sākumskolu.

Līdz 2010.gada 1.septembrim plānots likvidēt Rīgas 7.internātpamatskolu, Rīgas Ziepniekkalna sākumskolu, Rīgas Komercģimnāziju, Rīgas 100.vidusskolu un Rīgas 16.vidusskolu, bet līdz 2011.gada 1.septembrim - Rīgas 99.vidusskolu.

Atbrīvojot bērnudārzu telpas, no šā gada 1.septembra plānots Iļģuciema sākumskolu pievienot Rīgas 54.vidusskolai, bet Imantas sākumskolu - Anniņmuižas vidusskolai, tādējādi abās ēkās tiktu izveidotas 15 bērnudārza grupiņas 320 bērniem.

Atbrīvojot privātīpašumā esošās ēkas, no 1.septembra Ļ.Tolstoja krievu vidusskolu plānots apvienot ar M.Lomonosova krievu vidusskolu ēkā K.Barona ielā 71, atbrīvojot ēku Akas ielā 10, uz kuru savukārt tiktu pārvietota Rīgas Raiņa 8.vakara (maiņu) vidusskola no Ģertrūdes ielas 32 - par šās ēkas īri gadā bija jāmaksā vairāk nekā 100 000 latu. Bišumuižas pamatskolu plānots pievienot Rīgas 95.vidusskolai, atbrīvojot sliktā tehniskā stāvoklī esošo ēku Bauskas ielā 88, kas atrodas uz privātīpašnieka zemes.

No 1.septembra paredzēts arī pārvietot vairākas skolas no ēkām, kas nav paredzētas skolu funkcijām. Mežaparka sākumskolu plānots pievienot Jāņa Poruka vidusskolai, Rīgas 30.vidusskolu pievienot 21.vidusskolai, atbrīvojot ēku Miera ielā 2, uz kuru savukārt tiktu pārcelta Herdera vidusskola.

Rīgas 38.vidusskolu plānots pievienot 80.vidusskolai, uz atbrīvotajām telpām Burtnieku ielā 34 pārvietojot sākumskolu "Valodiņa", bet 20.vidusskolu paredzēts pievienot Rīgas 9.vakara maiņu vidusskolai, pārceļoties uz Stāmerienas ielu 8.

Apvienojot administrācijas, plānots Rīgas 5.pamatskolu pievienot Rīgas 95.vidusskolai, bet Sarkandaugavas sākumskolu pievienot Puškina licejam.

Nākamgad, 2010.gadā, no 1.februāra atbrīvojot bērnudārzu ēkas, paredzēts Rīgas Valdorfskolu pārcelt uz ēku Baltajā ielā 10, bet valdorfpedagoģijas pirmsskolas grupas pārcelt uz ēku Baltajā ielā 15, nodrošinot vienu administrāciju. Tāpat no 1.februāra plānots Rīgas Baltkrievu pamatskolu pārcelt uz Rīgas 86.vidusskolu. Reorganizācijas rezultātā plānots uz ēku Raņķa dambī pārvietot 11.pirmsskolas iestādi no Bišu ielas 20 - četras grupas, papildus atverot septiņas grupas 140 bērniem. Savukārt atbrīvotajā ēkā Akadēmiķa M.Keldiša ielā 4 paredzēts atvērt sešas bērnudārza grupas 120 bērniem.

No nākamā gada 1.septembra plānots Rīgas 31.viduskolas sākumskolas klases no Vecmīlgrāvja 1.līnijas 53.nama pakāpeniski pārcelt uz ēku Skuju ielā 11, 31.vidusskolu izvietojot vienā ēkā.

Atbrīvojot privātīpašumā esošās ēkas, no 2010.gada 1.decembra paredzēts Rīgas Nedzirdīgo bērnu internātpamatskolu pārcelt no A.Čaka ielas uz ēku Graudu ielā 21, bet no 1.septembra Rīgas 7.internātpamatskolu pārvietot no ēkas Graudu ielā 21, pievienojot Rīgas Lastādijas internātvidusskolai.

Nākamgad no 1.septembra arī plānots Rīgas Ebreju vidusskolu, kas atrodas divās ēkās, izvietot vienā ēkā, Rīgas 16.vidusskolu pievienot 63.vidusskolai, apvienojot administrācijas un paliekot esošajās ēkās, Rīgas 100.vidusskolu pievienot Rīgas 45.vidusskolai, atbrīvojot ēku Laimdotas ielā 42, Rīgas Komercģimnāziju - Natālijas Draudziņas ģimnāzijai, atbrīvojot ēku Salaspils ielā 14, bet Rīgas Ziepniekkalna sākumskolu pievienot 94.vidusskolai, paliekot esošajās ēkās un izveidojot vienotu administrāciju.

2011.gadā, atbrīvojot bērnudārzu ēkas, plānots Rīgas 6.vidusskolas sākumskolas klases pārcelt uz ēku A.Čaka ielā 102, renovēt sākumskolas ēku un atvērt bērnudārzu, kurā būtu sešas grupas 120 bērniem. Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas filiāli Baltāsbaznīcas ielā 40 paredzēts pārcelt uz citu ēku un, apvienojot ar Stokholmas ielas filiāli, renovēt ēku un atvērt sešas pirmsskolas grupas 120 bērniem. Abas filiāles varētu atrasties ēkā Silciema ielā 3.

No 2011.gada 1.septembra plānots Rīgas 99.vidusskolu pievienot Natālijas Draudziņas ģimnāzijai un Rīgas Centra sākumskolai, atbrīvojot nepiemēroto ēku Tallinas ielā 57.

Rīgas pašvaldība arī iecerējusi 2010.gadā pie vairākām skolām atvērt bērnudārzu grupas un/vai pirmsskolas vecuma bērnu pieskatīšanas centrus. Tas paredzēts Rīgas 68.vidusskolā, Daugavgrīvas vidusskolā, A.Pumpura 11.pamatskolā, 46.vidusskolā, Šampētera vidusskolā un 37.vidusskolā.

Kā iepriekš pieļāva Rīgas domes Izglītības, sporta un jaunatnes departamenta direktors Guntis Helmanis, reorganizācijas rezultātā darbu varētu zaudēt ap 400 pedagogu, bet daļa no viņiem varētu ieņemt vietas, kuras atstāj pensijas vecumu sasniegušie skolotāji.

Reorganizācijas rezultātā Rīgas pašvaldība šogad plāno ieekonomēt vairāk nekā 200 000 latu, bet nākamgad - 1,7 miljonus latu.

Departamentā tagad izveidots īpašs informatīvais tālrunis 67026898, uz kuru piezvanot, vecāki un visi interesenti var saņemt plašāku informāciju par plānoto skolu tīkla pilnveides plānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu