Studentiem nebūs transporta kompensāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā augusta sākumā valdībā apstiprināto jauno sistēmu maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, studentiem no rudens vairs netiks piešķirtas starppilsētu transporta kompensācijas, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrija.

Patlaban vēl spēkā esošie noteikumi paredz, ka augstāko izglītības iestāžu pilna laika studējošiem ir tiesības saņemt kompensāciju desmit mēnešus gadā 50% apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ saskaņā ar izglītības iestādē iesniegtajiem braukšanas dokumentiem, ja tiek izmantots sabiedriskais transportlīdzeklis, kas pārvadā pasažierus reģionālajā starppilsētu vai vietējās nozīmes maršrutā.

Taču no 1.septembra stāsies spēkā jauna kārtība, kurā studenti vairs nav iekļauti starp pasažieru kategorijām, kurām ir iespēja saņemt transporta kompensācijas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija gan liecina, ka augstskolās transporta kompensācijām atvēlētie līdzekļi jau tā pēdējā laikā bija salīdzinoši niecīgi un nesedza studenta ceļa izdevumus pat vienā virzienā. Piemēram, kāds Latvijas Universitātes students atzīst, ka mēnesī transporta kompensācijās saņēmis aptuveni 2,50 latus, taču lētākā biļete uz mājām vienā virzienā maksājusi 2,80 latus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu