Par Liepājas Universitātes rektori ievēlēta Dace Markus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Liepājas Universitātes Satversmes sapulce par Liepājas Universitātes rektori ievēlējusi filoloģijas doktori Daci Markus,  informēja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Markus bija vienīgā kandidāte rektora amatam. Par viņu nobalsoja 56 Satversmes sapulces locekļi, bet divi balsoja pret.

Sākotnēji bija izvirzītas divas rektora amata kandidātes, taču profesore Irina Arhipova kandidatūru vēlāk atsauca.

Markus savā darbības programmā izvirzījusi trīs galvenos virzienus - universitātes statusa un zinātniskā potenciāla stiprināšanu, studējošo skaita palielināšanu un sadarbības veidošanu ar dažādām institūcijām.

Satversmes sapulces gaitā Markus vēlreiz akcentēja svarīgākos punktus savas darbības programmā, uzsverot nepārtraukta pilnveidošanās procesa nozīmi, nepieciešamību pēc saliedēta kolektīva, atsaucīgiem un atbildīgiem studentiem un absolventiem kā kompetentiem profesionāļiem. Šīs kvalitātes, pēc Markus teiktā, veido mūsdienīgu augstākās izglītības iestādi.

«Paldies tiem diviem, kas bija pret. Tas neļaus man kļūt iedomīgai,» pēc ievēlēšanas rektores amatā piebilda Markus.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane diskusijā pirms rektores ievēlēšanas akcentēja Markus darba spējas, enerģiju un cilvēcīgumu. «Tās ir īpašības, ko es redzu rektora amata kandidātē, un tās ir īpašības, kas ir svarīgas, lai Liepājas Universitāte kļūtu par sevi,» teica Gūtmane. Savukārt Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes dekāne Ilze Miķelsone, liekot cerības uz jauno rektori, uzsvēra, ka Liepājas Universitātei ir svarīgi atjaunot piederības izjūtu.

Liepājas Universitātei nebija rektora jau vairāk nekā gadu. Iepriekšējais rektors Jānis Rimšāns aizgāja mūžībā 2015.gada 11.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu