Šajā mācību gadā profesionālās skolas vairs neslēgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

2009./2010.gadā profesionālās izglītības iestādes vairs nav paredzēts slēgt, aģentūrai LETA sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta direktors Jānis Gaigals.

Kā uzskata Gaigals, jebkurām izmaiņām skolu tīklā jānotiek pēc mācību gada beigām un līdz nākamā mācību gada sākumam. Tomēr IZM jau uzsākusi sarunas ar pašvaldību pārstāvjiem par profesionālās izglītības iestāžu nodošanu pašvaldībām, ko tiek plānots darīt ar nākamo gadu.

Jau ziņots, ka līdz šī mācību gada sākumam likvidēta tika Rīgas 10.arodskola, kā arī Ministru kabinetā tika pieņemti rīkojumi par Apes arodvidusskolas pievienošanu Alsviķu profesionālajai skolai, Kazdangas Profesionālās vidusskolas pievienošanu Cīravas arodvidusskolai, Daugavpils Mežciema arodskolas pievienošanu Daugavpils 1.arodvidussskolai, Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma pievienošanu Rīgas Purvciema Amatu skolai.

Apvienotas tika Rīgas Jūras transporta profesionālā vidusskola un Rīgas 13.arodvidusskola, izveidojot jaunu mācību iestādi, savukārt Rīgas Dzelzceļnieku skola pievienota Rīgas Valsts tehnikumam.

Kā ziņots, attiecībā uz Rīgas 13.arodvidusskolas reorganizāciju Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē pagājušajā nedēļā izvērtās plašas debates, līdzšinējam skolas direktoram pārmetot IZM, ka tā, valdībā skatot jautājumu par skolas slēgšanu, bija sniegusi neprecīzus datus gan par šīs skolas piedāvāto programmu klāstu, gan arī skolas ietilpību un patiesajiem iemesliem skolas telpu neefektīvajai izmantošanai.

Sēdes laikā Gaigals solīja noskaidrot, vai tiešām ministrijas uzrādītajos datos ieviesusies kļūda. Tagad IZM ierēdnis atzīst, ka tiešām skolas platība uzrādīta kļūdaini, vienlaikus norādot, ka skola nebija atsūtījusi precizētus datus, lai arī tikusi aicināta tos pārbaudīt.

Tomēr, tāpat kā Saeimas komisijas sēdē, IZM pozīcija ir nemainīga - lemjot par skolas reorganizāciju, tās platībai nebija nekādas nozīmes. Savukārt pārējie dati bijuši uzrādīti precīzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu